Scan for at gå til opskrift
Brownie med påskeæg - påskebrownie
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet 1 time t
- 250 g chokolade 70 %
- 125 g smør
- ½ tsk flagesalt
- 4 æg
- 250 g sukker
- 100 g farin
- 75 g mel
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk kakao
Tænd ovnen på 175 grader over/undervarme. Beklæd metalformen med bagepapir.
Skær smørret i tykke skiver, og smelt det langsomt ved svag varme. Hak chokoladen groft imens. Tag så smørret af varmen, og smelt chokoladen i smørret, mens du rører rundt. Tilsæt også saltet. Når det er jævnt, køl det helt af.
Hak påskeæggene meget groft.
Pisk så æg, sukker og farin sammen, til det bliver luftigt (ca. 4 minutter). Vend æggeblandingen i med en dejskraber.
Sigt mel, vaniljesukker og kakao i, og rør til dejen er jævn. Hæld dejen i formen, som du forinden har beklædt med bagepapir. Drys hakkede påskeæg over.
Bag din brownie i ca. 30 minutter, måske lidt mere. Den skal være lidt underbagt i midten, så den får den rigtige chewy brownieskonsistens. Afkøl din brownie i formen, og skær den ud i ca. 24 stykker.