Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Julebiscotti er en skøn, sprød småkage, der er nem at bage. Den smager dejligt af jul - og er en god gave til dine julebesøg.
Biscotti er en genial småkage fra det italienske køkken. Den kan twistes helt efter humør og smag, og denne gang blev det biscotti med appelsin, tranebær og pistacie. De tørrede tranebær og pistacienødderne giver lidt julekulør (og -smag!), og appelsinskal forbinder jeg virkelig med jul og juleforberedelser.
Biscotti er italiensk og betyder “dobbelt bagt” – fordi de skal bages to gange. En gang som stænger og en gang efter, de er skåret i skrå snitter. Og hvis du tænker – hedder de egentlig ikke cantucci eller cantuccini?, så kan du meget vel have ret. Jeg har ikke kunnet finde en fornuftig forklaring på, hvorfor småkagerne har to navne.
Italienerne har en tradition for at dyppe de sprøde biscotti i vin santo – hellig vin, og den er sød, kan jeg oplyse – men de er også gode til både te og kaffe. Espresso, hvis du er til det.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Hvis du vil forsøge en ret anderledes variation over biscotti, som faktisk også smager af jul, så prøv mine biscotti med kardemomme og mandler. Jeg kalder dem biscotti mest på grund af formen og fremgangsmåden – de to bagninger. Men i modsætning til de her julebiscotti er de knap så hårde – fordi der også er fedtstof i dejen.
Jeg bager ofte biscotti, og det er ikke kun til mig selv. For biscotti er også en god gave, når vi skal ud på besøg. Sammen med blomsten eller rødvinen – eller hvad vi nu i vores visdom har fundet på.
Biscotti har den ekstra fordel, at de holder sig sprøde rigtig længe. Det betyder, at de ikke behøver at være nybagte, når du drager af sted med dem (sig det ikke til nogen). Og det gør dem til en endnu bedre ting at have i baghånden op til jul, hvis naboen eller vennerne pludselig inviterer på gløgg eller andet godt.
Vil du lægge lidt ekstra kærlighed i en værtsgave, kan du lave den selv. Her et par forslag. Kanelsmåkagerne kan du faktisk bare ælte dejen til og forme den til stænger. Så kan den glade modtager bage sine egne småkager på 15-20 minutter.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
De eneste julesmåkager jeg bager!
Tak, Marianne ❤️