
For mig findes der ikke en småkage som Jyttes biscotti med kardemomme. Det lyder simpelt, og det er det faktisk også. Biscotti med kardemomme smager bare knaldgodt, de er sprøde, som de skal være, og de bagte mandler bidrager både med knas og smag.
Når jeg også kalder dem Jyttes kardemommebrød, er det fordi, det er Jyttes opskrift. Og Jytte har jeg kendt, siden jeg var 7 år. Jeg har besøgt hende på den anden side af jorden, da hun boede der, og hun har været næsten-nabo i over 10 år. Så hun har en helt særlig plads i mit hjerte. Ikke kun på grund af småkagerne ;-)

Sådan elsker jeg biscotti med kardemomme
Men for mig minder kardemomme-biscottierne nu allermest om te på Jyttes og Svends terrasse i Slettestrand. Fast sommertradition. Opskriften fik jeg endelig fat i i 1999 – og nu, hvor Jytte ikke er længere, lever hun videre i mine sommerminder. Også hver gang jeg bager hendes biscotti med kardemomme. Siden har jeg tunet dem med lidt ekstra kardemomme og mandler, men det tror jeg nu nok, Jytte ville tilgive.
Lige som alle mulige andre slags biscotti er de rigtig gode at ha’ på lager til en sød tand, en kop te eller kaffe. Og gæster.