Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Biscotti med kardemomme – Jyttes kardemommebrød

Biscotti med kardemomme og mandler

Antal 120 stk.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 22 minutter
Køletid 5 minutter
Samlet 47 minutter

Ingredienser

  • 100 g grofthakkede mandler
  • 200 g smør
  • 200 g rørsukker
  • 400 g hvedemel (evt. heraf 50 g grahamsmel)
  • 2 tsk bagepulver
  • 2,5 tsk stødt kardemomme
  • 2 æg

Dine egne noter

Tilberedning

  • Hak mandlerne groft.
  • Smuldr smørret i rørsukker, mel, bagepulver og kardemomme.
  • Lav en lille fordybning i smulderet, og slå æg ud her. Tilsæt mandler, og ælt dejen hurtigt sammen.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Dej dejen i 6 lige store stykker, og rul dem til stænger på længde med dine bageplader. Læg 3 stænger på hver plade.
  • Bag dem i ca. 12 minutter, til de tager lidt farve. Når du bager med varmluft, kan du bage begge plader på én gang.
  • Tag dem ud, lad dem køle af ca. 5 minutter, evt. på en bagerist. Skær dem så i skrå skiver med en skarp brødkniv. Skru ovnen ned til 160 grader.
  • Læg skiverne med skærefladen op/ned på bagepapiret igen, og rist dem i ovnen ca. 10 minutter. Hold øje. De skal blive lysebrune. Og det er så ærgerligt, hvis de får for meget …