Scan for at gå til opskrift
Biscotti med kardemomme og mandler
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 22 minutter min
Køletid 5 minutter min
Samlet 47 minutter min
- 100 g grofthakkede mandler
- 200 g smør
- 200 g rørsukker
- 400 g hvedemel (evt. heraf 50 g grahamsmel)
- 2 tsk bagepulver
- 2,5 tsk stødt kardemomme
- 2 æg
Hak mandlerne groft.
Smuldr smørret i rørsukker, mel, bagepulver og kardemomme.
Lav en lille fordybning i smulderet, og slå æg ud her. Tilsæt mandler, og ælt dejen hurtigt sammen.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Dej dejen i 6 lige store stykker, og rul dem til stænger på længde med dine bageplader. Læg 3 stænger på hver plade.
Bag dem i ca. 12 minutter, til de tager lidt farve. Når du bager med varmluft, kan du bage begge plader på én gang.
Tag dem ud, lad dem køle af ca. 5 minutter, evt. på en bagerist. Skær dem så i skrå skiver med en skarp brødkniv. Skru ovnen ned til 160 grader.
Læg skiverne med skærefladen op/ned på bagepapiret igen, og rist dem i ovnen ca. 10 minutter. Hold øje. De skal blive lysebrune. Og det er så ærgerligt, hvis de får for meget …