Læs mere

"/> Flapjack - glutenfri müslibar med tranebær - Muttionline Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

[Reklame for Valsemøllen]

Flapjack - glutenfri müslibar med tranebær

En flapjack er endnu en af mine favoritsnacks – eller skal vi sige det som det er: En kage, der forklæder sig som en lidt sundere snack. Men sandt er det i hvert fald, at flapjacks er lynhurtige at røre sammen, og du kan glæde dig til en god, sej og sød mellemting mellem en cookie og en müslibar.

Flapjack - glutenfri müslibar med tranebær

Gumlesikker og glutenfri snack

Flapjacken giver dig et godt skud energi i en fart, og samtidig får du masser at gumle på: Havregryn, nødder, kerner i lange baner – og tørret frugt som prikken over i’et. Du kan sagtens variere indholdet, bare du holder dig nogenlunde til mængderne. Kig, hvad du har i skufferne, og lav din egen mix.

Min flapjack er glutenfri – og hvis det er vigtigt for dig, så husk at bruge glutenfri havregryn.

Den skulle også have været 100 % økologisk, men min farin er konventionel – så der er jeg ikke helt i mål. Men med kerner fra Valsemøllen, smør fra Thise, økologisk honning og havregryn fra Netto, nødder fra Colombani og tranebær fra Urtekram – så er jeg da godt på vej :-)

Flapjack - glutenfri müslibar med tranebær

Er du klar til mere havre og flere syrlige tranebær? Så prøv min julesnack med tranebær – opskriften er her. Og den kan spises hele året!

Opskrift på flapjack - glutenfri müslibar med tranebær

Desserter og kager, Snacks og dips

Rækker til: 15 stk.

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 25-30 minutter

Du skal bruge:

  • 75 g flydende honning/lys sirup
  • 100 g farin
  • 125 g smør
  • 200 g grove havregryn
  • 50 g mandler, groft hakkede
  • 25 g nødder, groft hakkede
  • 100 g soltørrede tranebær
  • 35 g Valsemøllen økologiske græskarkerner
  • 35 g Valsemøllen økologiske sesamfrø
  • 35 g Valsemøllen økologiske solsikkekerner

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.

  2. Beklæd en form på ca. 20 x 28 cm med bagepapir.

  3. Smelt smørret med farin og honning/sirup.

  4. Bland de tørre ingredienser sammen, hæld den smeltede blanding i, og bland godt. Bred det uden formen, og tryk det godt sammen. Glat overfladen, fx med en stor ske.

  5. Bag dem i 25-30 minutter, til dine flapjacks er gyldne. Lad dem køle af 3-5 minutter, og skær dem ud. Lad dem køle helt af, før du tager dem op af formen.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.