Scan for at gå til opskrift
Flapjack - glutenfri müslibar med tranebær
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet 40 minutter min
- 75 g flydende honning (eller lys sirup)
- 100 g farin
- 125 g smør
- 200 g grove havregryn
- 50 g mandler
- 25 g nødder
- 100 g soltørrede tranebær
- 35 g græskarkerner
- 35 g sesamfrø
- 35 g solsikkekerner
Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
Beklæd metalformen med bagepapir.
Smelt smørret med farin og honning.
Hak mandler og nødder groft. Bland dem med alle de øvrige ingredienser. Bred det uden formen, og tryk det godt sammen. Glat overfladen, fx med en stor ske.
Bag dem i ca. 25 minutter, til dine flapjacks er gyldne. Lad dem køle af 3-5 minutter, og skær dem ud. Lad dem køle helt af, før du tager dem op af formen - ellers går de nemt i stykker.