Hvilken fastelavnsbolle vil du ha’?
Så nåede vi frem til årets første store slag. Og nej, det er ikke det slag, der bliver slået på tønden til fastelavn. Det vigtige slag er jo det, der handler om fastelavnsbollerne. For skal det være gammeldags fastelavnsboller med creme – eller skal det være de her snaskede fastelavnsboller med marcipanremonce?
Heldigvis er det et af de slag, der hurtigt kan afgøres – eller aflyses – for man kan jo bare bage begge dele. Og der ender det som regel.
Verdens bedste fastelavnsboller – hvis du spørger mig
Fastelavnsboller med marcipanremonce er altid blevet kaldt Verdens bedste i min familie. Ikke uden grund. En fed, sød gærbolle med snasket marcipanremonce i midten bare er toppen af nydelse. Især når den er lidt lun.
Det er hurtigt og nemt …
Heldigvis er den virkelig simpel at lave. Når jeg bager med denne her fede dej, går jeg ikke så meget op i hævetider og planlægning. Der går max halvanden time fra lysten melder sig til bollerne står på bordet. Eller ligger i maven :-)
Der går også max halvanden time, før de er væk …
Sådan kommer du fra dej til lun og lækker fastelavnsbolle
Del dejen op i 20 lige store stykker, og rul dem til små boller. Tryk en fordybning i hver bolle:
Placer en skefuld marcipanremonce i fordybningen, og luk bollen ved at klemme sammen om remoncen:
Lad bollen hæve til dobbelt størrelse. Pensl med æg, drys med mandler og tesukker. Bag til sidst bollen i 10-13 minutter, til den er gylden:
Uh, hvor jeg glæder mig til at spise de her i morgen!
Det er de bedste fastelavnsboller jeg nogensinde har smagt! De slår alt og er dejligt nemme at bage. Jeg bager dem hvert år nu, til glæde for alle. Tak for den opskrift :)
Hej Sine, tusind tak for din søde kommentar. Verdens bedste fastelavnsboller hed de, da min mor bagte dem – og det synes jeg stadig, de er. Endda ret nemme. Gør mig glad, at du også er begejstret :-) Kh Bodil
Verdens bedste er de helt sikkert! :)