Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Åbne fastelavnsboller med marcipanremonce

Åbne fastelavnsboller med marcipanremonce - verdens bedste!

Antal 20 stk.
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Hævetid 45 minutter
Samlet 1 time 30 minutter

Ingredienser

Til dejen skal du bruge:
  • 500 g mel
  • ½ tsk salt
  • 50 g sukker
  • 250 g smør (stuetemperatur)
  • 2,5 dl mælk
  • 40 g gær
Til marcipanremoncen skal du bruge:
  • 65 g sukker
  • 65 g marcipan
  • 65 g smør (stuetemperatur)
Til pynt og drys:
  • 1 æg
  • 10 mandler
  • perlesukker (eller rørsukker)

Kokkens noter

Du kan tilsætte rosiner, hakket sukat og hakkede cocktailbær til dejen, så den får confetti-farver!

Dine egne noter

Tilberedning

  • Bemærk, at alt smør skal have stuetemperatur.
Dejen:
  • Hæld de tørre ingredienser ud på bordet, og smuldr smørret heri, til det ligner revet ost.
  • Opløs gæren i en sjat af mælken, lav en fordybning i melet og hæld mælk og gærblanding herned. Bland så forsigtigt det hele sammen og ælt dejen blank. Lad dejen hvile, mens du laver fyldet.
Marcipanremoncen:
  • Riv marcipanen groft, og bland med sukker og smør i en skål. Pisk dem sammen med håndmixeren, eller ælt med hænderne, til massen er jævn.
  • Sæt to bageplader klar med bagepapir.
  • Se her, hvordan du former fastelavnsbollerne. Eller læs videre.
  • Fastelavnsboller med marcipanremonce – de bedste
    Del dejen i 20 lige store stykker, og rul dem til boller.
  • Fastelavnsboller med marcipanremonce – de bedste
    Lav en fordybning i hver boll
  • Fastelavnsboller med marcipanremonce – de bedste
    Put en skefuld marcipanremonce i.
  • Fastelavnsboller med marcipanremonce – de bedste
    Klem bollen til.
  • Lad bollerne hæve en lille times tid. Hak mandlerne imens.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Fastelavnsboller med marcipanremonce – de bedste
    Pensl bollerne med æg, drys med hakkede mandler og sukker (i den rækkefølge).
  • Fastelavnsboller med marcipanremonce – de bedste
    Når ovnen er helt varm: Sæt bollerne ind, og bag dem ca. 10 minutter, til de er fine og gyldne. Hold øje – måske bager din ovn ikke helt jævnt (det gør min ikke), så måske skal de vendes lidt rundt eller nogle tages ud før resten.