Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Åbne fastelavnsboller med marcipanremonce

Åbne fastelavnsboller med marcipanremonce - verdens bedste!

Antal 20 stk.
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Hævetid 45 minutter
Samlet 1 time 30 minutter

Ingredienser

Til dejen skal du bruge:
  • 500 g proteinrigt hvedemel (se tip)
  • ½ tsk salt
  • 50 g sukker
  • 250 g smør (stuetemperatur)
  • 2,5 dl mælk
  • 40 g gær
Til marcipanremoncen skal du bruge:
  • 65 g sukker
  • 65 g marcipan
  • 65 g smør (stuetemperatur)
Til pynt og drys:
  • 1 æg
  • 10 mandler
  • perlesukker (eller rørsukker)

Kokkens noter

Proteinrigt hvedemel er i min verden hvedemel med mindst 12 g protein pr. 100 g. Protein er forudsætningen for udviklingen af gluten - og dermed både en elastisk dej og luftigt brød. Jeg vælger altid proteinrigt mel til bagværk med gær og surdej.
Du kan tilsætte rosiner, hakket sukat og hakkede cocktailbær til dejen, så den får confetti-farver!

Dine egne noter

Tilberedning

  • Bemærk, at alt smør skal have stuetemperatur.
Dejen:
  • Hæld de tørre ingredienser ud på bordet, og smuldr smørret heri, til det ligner revet ost.
  • Opløs gæren i en sjat af mælken, lav en fordybning i melet og hæld mælk og gærblanding herned. Bland så forsigtigt det hele sammen og ælt dejen blank. Lad dejen hvile, mens du laver fyldet.
Marcipanremoncen:
  • Riv marcipanen groft, og bland med sukker og smør i en skål. Pisk dem sammen med håndmixeren, eller ælt med hænderne, til massen er jævn.
  • Sæt to bageplader klar med bagepapir.
  • Se her, hvordan du former fastelavnsbollerne. Eller læs videre.
  • Fastelavnsboller med marcipanremonce – de bedste
    Del dejen i 20 lige store stykker, og rul dem til boller.
  • Fastelavnsboller med marcipanremonce – de bedste
    Lav en fordybning i hver boll
  • Fastelavnsboller med marcipanremonce – de bedste
    Put en skefuld marcipanremonce i.
  • Fastelavnsboller med marcipanremonce – de bedste
    Klem bollen til.
  • Lad bollerne hæve en lille times tid. Hak mandlerne imens.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Fastelavnsboller med marcipanremonce – de bedste
    Pensl bollerne med æg, drys med hakkede mandler og sukker (i den rækkefølge).
  • Fastelavnsboller med marcipanremonce – de bedste
    Når ovnen er helt varm: Sæt bollerne ind, og bag dem ca. 10 minutter, til de er fine og gyldne. Hold øje – måske bager din ovn ikke helt jævnt (det gør min ikke), så måske skal de vendes lidt rundt eller nogle tages ud før resten.