Gammeldags fastelavnsboller med creme og glasur – bare tanken, så bliver de fleste af os vist katapulteret tilbage til dengang, vi selv ikke var meget højere end fastelavnstønden. Og det altid var ‘de store’, der endelig fik banket tønden ned.
Nå, men heldigvis kan du selv ta’ fuldstændig kontrol over fastelavnsbollebagningen, og det er så det næste store slag, der skal slås: Med gammeldags vaniljecreme? Eller med marcipanremonce? Eller begge slags – ja, hvorfor ikke :-)
De gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme er helt vidunderligt bløde og gode. En ægte børnefavorit – også til store børn :-) Cremen er lavet fra bunden på æg, fløde og vanilje, og den smager så godt, at man skal passe på ikke bare at sluge den direkte fra gryden.
Nej, det kunne jeg da aldrig finde på ;-)
Er det svært at lave fastelavnsboller med creme?
Næh – se opskriften nedenfor og step-by-step guiden her. Du får også et godt trick til at få cremen til at blive inde i bollen. Det hedder såmænd bare – vand! Kig længere nede.
- Rul dejen ud til 40-50 cm.
2. Skær den ud i kvadrater på 10 x 10 cm (du kan gøre det på øjemål – jeg er bare lidt nørdet med min lineal). Det nemmeste er at bruge en pizzaskærer, men en kniv går også fint.
3. Fordel cremen på dejen.
4. Fold de 4 hjørner ind, og klem kanterne godt til. Hvis overfladen er lidt tør i det, kan du pensle kanterne med lidt vand – så limer det dejen godt sammen. Træk de 4 nye hjørner lidt ind under bollen, og den er klar til at blive bagt.
5. Og voilá, så er bollerne klar til glasur!
Jeg bruger som regel ikke glasur, men mørk chokolade ovenpå. Læg et halvt stykke pålægschokolade på hver bolle, mens de stadig er varme, så smelter det. Eller luksusudgaven: et stykke caféchokolade (5 g) på hver, som smøres lidt ud, når det er smeltet 😋
Det er noget jeg har lært af mor 😇
Hej søs, det kan jeg godt huske, mor gjorde (sidste version er vist din forbedring). Synes, det er bedst, hvis man spiser dem med det samme – ikk? Kh Bodil