Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Vil du bage gammeldags fastelavnsboller med creme - så er de her helt vidunderligt bløde og gode. Med ægte vaniljecreme.
Gammeldags fastelavnsboller med creme og glasur – bare tanken, så bliver de fleste af os vist katapulteret tilbage til dengang, vi selv ikke var meget højere end fastelavnstønden. Og det altid var ‘de store’, der endelig fik banket tønden ned.
Nå, men heldigvis kan du selv ta’ fuldstændig kontrol over fastelavnsbollebagningen, og det er så det næste store slag, der skal slås: Med gammeldags vaniljecreme? Eller med marcipanremonce? Eller begge slags – ja, hvorfor ikke.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
De gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme er helt vidunderligt bløde og gode. En ægte børnefavorit – også til store børn! Cremen er lavet fra bunden på æg, fløde og vanilje, og den smager så godt, at man skal passe på ikke bare at sluge den direkte fra gryden.
Nej, det kunne jeg da aldrig finde på …
Du kan sagtens toppe cremen i bollerne op med noget mere fyld. Det kunne fx være:
Du kan fryse fastelavnsbollerne, før du lægger glasur på. Altid gode at ha’ i baghånden, også selv om det ikke er fastelavn.
De holder sig fint 3 måneder i en dybfryser (-18 grader).
Fastelavnsboller er bedst, når de er friskbagte. Hvis der ligger et par stykker dagen efter, kan du lune dem lidt, og her vil jeg faktisk anbefale mikroovnen. Prøv med 10 sekunder. De skal jo ikke blive varme, bare lige lune.
Hvis de allerede har fået glasur, så er det ikke supergodt at varme den også. Men du må prioritere: Lun bolle. Eller pæn glasur … Glasuren flyder sikkert lidt ud, men den smager stadig godt.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Jeg bruger som regel ikke glasur, men mørk chokolade ovenpå. Læg et halvt stykke pålægschokolade på hver bolle, mens de stadig er varme, så smelter det. Eller luksusudgaven: et stykke caféchokolade (5 g) på hver, som smøres lidt ud, når det er smeltet 😋
Det er noget jeg har lært af mor 😇
Hej søs, det kan jeg godt huske, mor gjorde (sidste version er vist din forbedring). Synes, det er bedst, hvis man spiser dem med det samme – ikk? Kh Bodil