Oh cookies. Elsker du cookies med alt muligt lækkert fyld, så skal du prøve mine cookies med hvid chokolade, tranebær og cashews. Sprøde, seje og søde. Og supernemme at bage.
Amerikanske julesmåkager – hele året
Egentlig er de her cookies med hvid chokolade, tranebær og cashews nok nærmest julesmåkager – i hvert fald i USA. Men det er gået rigtig fint med at bage dem – og spise dem! – i en dansk sommer også. Jeg gik i gang med at testbage i min sommerferie, og dåsen blev hele tiden tom, så jeg var nødt til at forsøge igen. Nu er de landet der, hvor jeg er tilfreds – med formen, med fyldet, med smagen. Ikke for søde, ikke for flade og godt med guf at gumle på.
Kunsten at bage gode cookies
En almindelig dansk småkage skal bages, til den er sprød. Punktum. Det er i hvert fald, hvad jeg lærte i min mors køkken, og derfor er det lidt provokerende at bage småkager så kort, som man gør med cookies. Her er meningen nemlig, at småkagerne kun skal være sprøde i kanten – midten skal være blød og sej – eller chewy, som amerikanerne siger. Så efter mine gamle danske begreber skal cookies faktisk være lidt underbagte. Så er de bedst!
Her er udfordringen så, at ovne bager forskelligt, så du må lige lure, hvordan det er med din ovn. Med de her lyse cookies er det vigtigt, at de ikke bliver lysebrune over det hele, for så er de også sprøde, når de køler af. Ta’ chancen: Sprød i kanten, blød i midten. Konsistensen ændrer sig lidt, når dine cookies køler af.
Flere cookies?
Cookies er vel ikke noget, man sådan rigtig bliver træt af – i hvert fald bliver jeg ved med at lave nye varianter. Senest er jeg gået i gang med at teste endnu en amerikansk favorit – peanutbutter cookies med chokolade, og vi må se, hvor mange testbagninger, der skal til, før de er, som jeg synes, de skal være.
Men der er et par andre gode favoritter på bloggen: Cookies med chokolade og nødder – og drømmekage cookies. Bare klik på billederne, så finder du dem: