Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Cookies med hvid chokolade, tranebær og cashews

Cookies med hvid chokolade og tranebær

Antal 50 stk.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Køletid 45 minutter
Samlet 1 time 17 minutter

Ingredienser

  • 100 g hvid chokolade
  • 100 g cashewnødder
  • 100 g tørrede tranebær (+ lidt ekstra til pynt)
  • 150 g smør (stuetemperatur)
  • 150 g rørsukker
  • 100 g farin
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 citron (fint revet skal af den)
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk natron

Kokkens noter

Du behøver på ingen måde bage alle dine cookies på én gang. Gem nogle af rullerne i køleskabet (op til 2 måneder) eller i fryseren (op til 3 måneder), og tag dem ud, når du får lyst til nybagte cookies. De kan skæres direkte fra køleskabet, men skal nok ligge fremme en lille halv time, hvis de kommer fra fryseren.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Hak chokoladen og cashewnødderne groft. Vej tranebær af.
  • Riv citronskal fint.
  • Rør smør, sukker og farin godt sammen (håndmixer eller røremaskine). Tilsæt æg, mel, vaniljesukker, natron, citronskal og salt på én gang, og rør hurtigt dejen jævn. Tilsæt så hvid hakket chokolade, cashews og tranebær, og rør kun lige, til det hele er fordelt.
  • Tag dejen ud på bordet, del den i 4, og rul dem ca. 25 cm lange stænger. Rul dem ind i madpapir, og læg dem i køleskabet i mindst 45 minutter. Så er de nemmere at skære, og de vil flyde mindre ud, når de bliver bagt.
    Tip: Hvis du vil have friske småkager mere end én gang, kan du gemme nogle af rullerne i fryseren.
  • Læg bagepapir klar til det antal småkager, du vil bage. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  • Skær hver rulle op i ca. 12 stykker (eller den størrelse, du synes). Sæt dem på skærefladen på bagepapiret. Sæt dem med god afstand – de flyder ud, når de bliver bagt. Jeg sætter ca. 16 på en bageplade. Pynt evt. med lidt ekstra tranebær.
  • Bag dem 12-15 minutter. Juster tiden efter størrelse – tag dem ud, når de har sprøde kanter. De må gerne være lidt chewy indeni.
  • Lad dem køle af på bagepapiret et par minutter, før du flytter dem over på en bagerist, hvor de kan køle helt af. Opbevar småkagerne i en lufttæt beholder.