Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Chokoladesnitter med appelsin - lækre chokoladesmåkager

Chokoladesnitter er en småkage, der er kommet alt for sent ind i mit liv. Og som så meget andet i den kategori – når det angår mad – er forklaringen nok, at min far ikke var så vild med chokoladekager. Hverken småkager med chokolade eller andre kager med chokolade. Mærkelig mand! Men min mor syntes åbenbart, det var utaknemmeligt at bage småkager, min far ikke ku’ li’, og så fik vi andre dem altså heller ikke.

Men det kan der jo heldigvis rettes op på senere i livet. Så tak til Jane for at introducere de her chokoladesnitter. Jeg har opdaget, at i nogle familier går de vist under navnet svenske chokoladesnitter. Men jeg fik dem altså introduceret i Odense, så vi springer over det svenske.

Chokoladesnitter med appelsin – bare fordi …

 En ting jeg har til fælles med min mor – blandt mange – er, at jeg aldrig kan dy mig for at pille lidt ved opskriften. Så jeg har lavet en lillebitte justering, og den hedder appelsinskal. Jeg elsker det.

Men hvis du ikke bryder dig om appelsinskal, eller ikke kan opdrive en økologisk appelsin, så bager du bare chokoladesnitterne uden.

Og de bliver såmænd svære nok at holde snitterne fra alligevel :-)

Chokoladesnitter med appelsin - lækre chokoladesmåkager

Andre kager med chokolade?

Faktisk er det snyd at sige, der er chokolade i chokoladesnitterne, for der er altså kun kakao.

Men vil du ha’ rigtig chokolade, så snup de klassiske chokoladecookies med nødder.

GemOg skal du ha’ chokolade for alle pengene, skal du selvfølgelig bage brownies. Er du mon til dem med espresso – eller dem med hindbær?

Chokoladesnitter med appelsin - lækre chokoladesmåkager

Desserter og kager

Rækker til: 2 plader

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Du skal bruge:

  • 300 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 100 g farin (eller muscovadosukker for ekstra smag)
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 knivspids fint salt
  • fintrevet skal af 1 øko appelsin
  • 200 g smør
  • 1 æg

Husk også:

  • æggehvide/sammenpisket æg
  • ca. 20 hakkede mandler
  • 4 spsk perlesukker
  • 2 stykker bagepapir

Sådan gør du:

  1. Hak smørret i de tørre ingredienser samt appelsinskallen, og smuldr smørret, til det ligner revet os. Saml dejen med ægget.

  2. Rul dejen ud til 6 stænger på længde med dine bageplader. Læg dem på bagepapir – 3 på hver plade. Tryk dem lidt ned, kun lidt, for de flyder også ud, når de bliver bagt.

  3. Pensl stængerne med æg, og drys først med hakkede mandler og til sidst med perlesukker.

  4. Bag dem ved 160 grader varmluft i 15-20 minutter. Du kan bage begge plader på én gang, når du bruger varmluft – og du behøver ikke at forvarme ovnen. Hvis du sætter i kold ovn, skal du lægge 3-5 minutter til bagetiden.

  5. Lad dem køle af et par minutter, og skær dem så i skrå snitter.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Chokoladesnitter med appelsin - lækre chokoladesmåkager

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.