Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Chokoladesnitter med appelsin - lækre chokoladesmåkager

Chokoladesnitter med appelsin - lækre chokoladesmåkager

Antal 120 stk.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 35 minutter

Ingredienser

  • 1 appelsin (økologisk - skallen)
  • 300 g hvedemel
  • 45 g kakaopulver
  • 100 g sukker
  • 100 g farin (eller muscovadosukker for ekstra smag)
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids fint salt
  • 200 g smør
  • 1 æg
Husk også til pynt:
  • 1 æg (sammenpisket)
  • 20 mandler
  • 4 spsk perlesukker

Dine egne noter

Tilberedning

  • Riv appelsinskallen fint. Sig melet sammen med kakaopulveret. Hak smørret i de tørre ingredienser samt appelsinskallen, og smuldr smørret, til det ligner revet os. Saml dejen med ægget.
  • Rul dejen ud til 6 stænger på længde med dine bageplader. Læg dem på bagepapir – 3 på hver plade. Tryk dem lidt flade, de flyder kun lidt ud, når de bliver bagt.
  • Pisk ægget sammen i en lille skål, og hak mandlerne fint. Pensl stængerne med æg, og drys først med mandlerne og til sidst med perlesukker.
  • Bag dem ved 160 grader varmluft i 15 minutter, måske 20. Du kan bage begge plader på én gang, når du bruger varmluft – og du behøver ikke at forvarme ovnen. Hvis du sætter i kold ovn, skal du lægge 3-5 minutter til bagetiden.
  • Lad dem køle af et par minutter, og skær dem så i skrå snitter.