Scan for at gå til opskrift
Chokoladesnitter med appelsin - lækre chokoladesmåkager
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet 35 minutter min
- 1 appelsin (økologisk - skallen)
- 300 g hvedemel
- 45 g kakaopulver
- 100 g sukker
- 100 g farin (eller muscovadosukker for ekstra smag)
- 1 tsk vanillesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids fint salt
- 200 g smør
- 1 æg
Husk også til pynt:
- 1 æg (sammenpisket)
- 20 mandler
- 4 spsk perlesukker
Riv appelsinskallen fint. Sig melet sammen med kakaopulveret. Hak smørret i de tørre ingredienser samt appelsinskallen, og smuldr smørret, til det ligner revet os. Saml dejen med ægget.
Rul dejen ud til 6 stænger på længde med dine bageplader. Læg dem på bagepapir – 3 på hver plade. Tryk dem lidt flade, de flyder kun lidt ud, når de bliver bagt.
Pisk ægget sammen i en lille skål, og hak mandlerne fint. Pensl stængerne med æg, og drys først med mandlerne og til sidst med perlesukker.
Bag dem ved 160 grader varmluft i 15 minutter, måske 20. Du kan bage begge plader på én gang, når du bruger varmluft – og du behøver ikke at forvarme ovnen. Hvis du sætter i kold ovn, skal du lægge 3-5 minutter til bagetiden.
Lad dem køle af et par minutter, og skær dem så i skrå snitter.