Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Chokoladekage med appelsin er min yndlingsfortolkning af chokoladekage. Her får du en virkelig nem opskrift på chokoladekage, der bare har fået en lille twist med appelsin og nødder.
Chokoladekage med appelsin er min yndlingsfortolkning af chokoladekage. Her får du en virkelig nem opskrift på chokoladekage, der bare har fået en lille twist med appelsin og nødder.
Du kan også bage kagen på grill som en sommerdessert. Se længere nede.
Faktisk er chokoladekage noget af det nemmeste at bage – hvis man altså har en god opskrift. Rent teknisk er det ikke den store udfordring, og selv toppingen er enkel: Hakkede nødder og rørsukker. Så behøver kagen nemlig ikke hverken frosting eller glasur eller andet. Og det kan jo være praktisk, hvis kagen skal transporteres fx med i skole eller på arbejde.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Jeg har gjort mig umage for at bage en kage, der holder sig fugtig og lækker i flere dage. Hvis du nu har lovet at tage kage med på job eller i skole, er der jo ikke sikkert, du har lyst til at stå tidligt op. Så kan du bare bage den dagen i forvejen. Det kan du, fordi:
… en chokolade-drømmekage! Eller en chokolade-lagkage 🙂 Bare klik på billederne og find opskrifterne:
Selvfølgelig kan man det. Prøv fx:
Jada.
Har du ingen appelsinsaft? Brug rigtig stærk, afkølet kaffe i stedet og udelad appelsinskal! Nok mest for voksne.
Har du mørk chokolade i skuffen? Hak 100 g og tilsæt i dejen. Ikke dårligt. Du kan også bruge chokolade med smag – fx appelsin, lakrids eller saltkaramel …
Chokoladekage er også en nem dessert om sommeren – med en kugle is og friske bær ved siden af. Sådan gør du:
Og OBS – hvis det ikke er sæson for appelsin i dejen, kan du prøve med citronskal og citronsaft. Eller bare erstatte appelsinsaften med vand.
Man kan godt mene, det er lidt snyd at kalde det en chokoladekage, når den er bagt med kakao.
Men!
Ikke når det er en god kakao, faktisk den bedste kakao, man kan opdrive, hvis du spørger mig: Callebauts kakaopulver, der er presset fra den fineste belgiske chokolade. Det kan du faktisk smage! Og kakaopulveret er fantastisk i alt, du ellers kan finde på at putte kakao i. Siger det bare. Et kilo er ikke for meget.
Jeg ved godt, kakao fås billigere, men tro mig, du bliver glad, hver gang du finder det i skabet.
Når man bager i en metalform, bliver kagen bagt først i kanten – og det betyder, at kagen stopper med at hæve her, mens den fortsætter med at hæve i midten. Resultatet er, at den får et buet top midt på.
Hvis du hellere vil have en kage, der er ca. lige høj over det hele, kan du bruge et bagebælte. I mit tilfælde var det bare et viskestykke, jeg foldede, så det passede til højden på springformen, gjorde det vådt, og vred det op. Det bandt jeg om springformen med en snor, viklet et par gange rundt.
Det våde viskestykke holder temperaturen nede i kanten, så hele kagen kan hæve mere harmonisk. Jeg anbefaler, at du fjerner bagebæltet efter ca. en halv time, så du er sikker på, kagen bliver gennembagt i kanten.
Når du bruger bagebælte, får kagen typisk lidt længere bagetid. Så husk at tjekke, at kagen er gennembagt, også i kanten.
Fås der overhovedet en mere klassisk kage end en chokoladekage?
Det tror jeg ikke. Men jeg kan afsløre, at der nærmest aldrig blev bagt chokoladekage i mit barndomshjem, for min far var ikke så vild med chokolade.
What!
Altså, jo, ren mørk chokolade (og det har jeg arvet), men ikke som chokolade i kage. Så ingen brownies, ingen chokoladekage, ingen Sachertorte. Hvis han skulle bestemme. Det er jo nærmest omsorgssvigt.
Heldigvis har man jo lov at være lidt kreativ, og nu var det ikke min far, der stod mest i køkkenet, da jeg var lille. Så sammen med min mor lykkedes det at snige denne her opskrift indenfor. Og når min far nu ikke var liebhaver, var der bare så meget desto mere til os andre.
Jeg tror, min mor fandt opskriften på et opskriftskort i en eller anden klub engang, men jeg må nok indrømme, at jeg har lavet en del om på den siden. Ideen var en chokoladekage med appelsin, og det har jeg holdt fast i. En chokoladekage med både appelsinsaft og appelsinskal.
Men generelt har jeg fået alt for lidt chokoladekage i mit liv, så nu tager jeg revanche.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Jeg har ikke bagt kagen endnu – hvornår tilsætter du appelsin?
Hej Harriet, tak for opmærksom læsning! Jeg har rettet til i opskriften ◡̈
God bagelyst!
Kh Bodil