Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Nem chokoladekage med appelsin og nødder

Nem chokoladekage med nødder og appelsin

Antal 10 stykker
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet 1 time 25 minutter

Ingredienser

Til chokoladekagen skal du bruge:
  • 75 g hasselnødder
  • 2 appelsiner (fintrevet skal + 1,5 dl saft (øko))
  • 200 g mel
  • 50 g bagekakao
  • 1,5 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk fint salt
  • 1,5 dl vegetabilsk olie (fx raps (135 g))
  • 160 g rørsukker
  • 100 g farin
  • 2 æg (stuetemperatur)
  • 1 dl yoghurt naturel (eller creme fraiche, stuetemperatur)
  • 2 spsk rørsukker ( til drys)

Kokkens noter

Min springform er 24 cm i diameter. Du kan sagtens bruge en anden størrelse - husk bare, at hvis kagen er højere, skal den bage længere - og er den lavere, bliver den hurtigere færdig. Test med fx en tandstikker eller strikkepind.
Nedenfor kan du se flere tips til chokoladekagen:
  • Olie eller smør?
  • Flere chokoladekager
  • Alternativ topping
  • Andre smags-hacks
  • Chokoladekage på grill
  • Undgå buet top med et bagebælte

Dine egne noter

Tilberedning

  • Sørg for, at alle ingredienser har stuetemperatur først.
  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Fordel halvdelen af nødderne på en bageplade, og sæt dem ind – giv dem 10-15 minutter.
  • Beklæd en springform med bagepapir, eller smør den grundigt med smør.
  • Riv skallen af appelsinerne, og pres saften af dem.
  • Sigt mel, kakao, bagepulver, natron, vaniljesukker og salt sammen.
  • Pisk olie, rørsukker og farin sammen.
  • Tilsæt melblandingen, æg, yoghurt, appelsinskal og appelsinsaft. Pisk kort, til dejen er jævn.
  • Hak de ovnristede nødder groft, og vend dem i dejen. Hak resten af nødderne groft, og sæt til side.
  • Hæld dejen over i springformen. Drys med med de u-ristede nødder og med det ekstra rørsukker til sidst.
  • Bag chokoladekagen i 60 minutter – og tjek så, at den er gennembagt: Stik en tandstikker af træ i kagen. Hvis der følger dej med op, skal den have 5-10 minutter mere – ellers er den klar. Tag så kagen ud, sæt den på en bagerist, og løsn ringen omkring den. Efter 5 minutter kan du frigøre kagen helt og lade den køle af.