Scan for at gå til opskrift
Nem chokoladekage med nødder og appelsin
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet 1 time t 25 minutter min
Til chokoladekagen skal du bruge:
- 75 g hasselnødder
- 2 appelsiner (fintrevet skal + 1,5 dl saft (øko))
- 200 g mel
- 50 g bagekakao
- 1,5 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 1,5 tsk vaniljesukker
- ½ tsk fint salt
- 1,5 dl vegetabilsk olie (fx raps (135 g))
- 160 g rørsukker
- 100 g farin
- 2 æg (stuetemperatur)
- 1 dl yoghurt naturel (eller creme fraiche, stuetemperatur)
- 2 spsk rørsukker ( til drys)
Min springform er 24 cm i diameter. Du kan sagtens bruge en anden størrelse - husk bare, at hvis kagen er højere, skal den bage længere - og er den lavere, bliver den hurtigere færdig. Test med fx en tandstikker eller strikkepind.
Nedenfor kan du se flere tips til chokoladekagen:
- Olie eller smør?
- Flere chokoladekager
- Alternativ topping
- Andre smags-hacks
- Chokoladekage på grill
- Undgå buet top med et bagebælte
Sørg for, at alle ingredienser har stuetemperatur først.
Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Fordel halvdelen af nødderne på en bageplade, og sæt dem ind – giv dem 10-15 minutter.
Beklæd en springform med bagepapir, eller smør den grundigt med smør.
Riv skallen af appelsinerne, og pres saften af dem.
Sigt mel, kakao, bagepulver, natron, vaniljesukker og salt sammen.
Pisk olie, rørsukker og farin sammen.
Tilsæt melblandingen, æg, yoghurt, appelsinskal og appelsinsaft. Pisk kort, til dejen er jævn.
Hak de ovnristede nødder groft, og vend dem i dejen. Hak resten af nødderne groft, og sæt til side.
Hæld dejen over i springformen. Drys med med de u-ristede nødder og med det ekstra rørsukker til sidst.
Bag chokoladekagen i 60 minutter – og tjek så, at den er gennembagt: Stik en tandstikker af træ i kagen. Hvis der følger dej med op, skal den have 5-10 minutter mere – ellers er den klar. Tag så kagen ud, sæt den på en bagerist, og løsn ringen omkring den. Efter 5 minutter kan du frigøre kagen helt og lade den køle af.