Bananbrød med valnødder lyder næsten sundt, og det er det næsten også. Altså – næsten. I min version her har jeg gjort lidt ekstra for sagen ved at skifte sukker ud med dadler. Og ved at skifte hvidt mel ud med fuldkornsmel. Det giver lidt ekstra fibre, mineraler og den slags. Mere bid og smag. Men altså – sundt er nok en overdrivelse. Bananbrød er ikke et brød, det er en ikke-så-sød kage.
Der, hvor det minder lidt om brød, er faconen, at det skal skæres i skiver og – at dagen efter smager det ekstra godt ristet, serveret med koldt smør.
Så meget for dét brød …
Bananbrød med dadler eller sukker
Men hvis du er brændt inde med et bundt bananer, der er på det sidste – kort sagt overmodne – så er de virkelig godt brugt i det amerikanske bananbrød. Jeg var så heldig at få foræret en pose friske valnødder også, og så var der ikke meget at betænke sig på.
Forresten, hvis du ikke orker det med dadlerne, kan du skifte dem ud med 150 g brun farin, der har en god kraftig smag – eller hvis du synes: Almindeligt sukker.
Og hvis du er til det: Husk smør! Tandsmør :-)
Hvis du elsker brødkager med banan …
Så var det måske også værd at tjekke:
- Efterårsversionen med græskar og appelsin
- Eller forårskagen med gulerødder og citron (og lækker frosting)
Hvofor skal er godt brød/kage dog ødelægges med smør, endda i overflod af smør
Hej Eva
tandsmør er heldigvis frivilligt ◡̈ Kan godt se, min opfordring er mere bombastisk, den skal du bare hoppe op og falde ned på, hvis smør ikke er for dig. God bagelyst! Kh Bodil