
Bananbrød med valnødder lyder næsten sundt, og det er det næsten også. Næsten. I min version her har jeg gjort lidt ekstra for sagen ved at skifte sukker ud med dadler. Og ved at skifte hvidt mel ud med fuldkornsmel. Det giver lidt ekstra fibre, mineraler og den slags. Mere bid og smag. Men altså – sundt er nok en overdrivelse. Bananbrød er ikke et brød, men en ikke så sød kage.
Der, hvor det minder lidt om brød, er faconen (oh yeah), at det skal skæres i skiver og – at det smager ekstra godt med koldt smør.
Så meget for dét brød …

Husk tandsmør på dit bananbrød
Men hvis du er brændt inde med et bundt bananer, der er på det sidste – kort sagt overmodne – så er de virkelig godt brugt i det amerikanske bananbrød. Jeg var så heldig at få foræret en pose friske valnødder også, og så var der ikke meget at betænke sig på.
Forresten, hvis du ikke orker det pjat med dadlerne, kan du skifte dem ud med brun farin, der har en god kraftig smag – eller i nødstilfælde – sukker.
Og husk smør! Tandsmør :-)

Hvis du elsker brødkager med banan …
Så var det måske også værd at tjekke:
- Efterårsversionen med græskar og appelsin
- Eller forårskagen med gulerødder og citron (og lækker frosting)