Scan for at gå til opskrift
Bananbrød med valnødder - sukkerfrit
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet 1 time t 20 minutter min
- 200 g dadler (tørrede, eller 150 g farin)
- 1 dl kogende vand
- 3 bananer (gerne overmodne)
- 50 g valnødder
- 60 g smør (stuetemperatur)
- 2 æg (stuetemperatur)
- 1,5 tsk stødt kardemomme (eller kanel)
- 275 g fuldkornsmel
- ½ tsk fint salt
- 1,5 tsk bagepulver
- ekstra valnødder til pynt
Fjern sten fra dadlerne, og læg dem i en skål. Hæld det kogende vand over, og lad det trække mindst 10 minutter.Hvis du bruger farin, skal det ikke i blød! Gå direkte videre. Gør en brødform klar – enten smør den indvendigt med smør eller beklæd den med bagepapir.
Mos bananerne, og hak nødderne. Husk at gemme nogen fine halve nødder til pynt.
Blend dadler og vand til en jævn masse.
Tænd ovnen på 150 grader.
Pisk nu smør med dadler (eller sukker – i så fald vent med vandet).
Hæld de øvrige ingredienser i din skål (også det lunkne vand, hvis du bruger sukker), og bland dejen hurtigt sammen. Hæld den op i formen, glat den lidt ud og pynt med halve valnødder.
Bag dit bananbrød i ca. 1 time. Test om det er færdigt ved at stikke en strikkepind (hvis du har), en tandstikker eller en tynd gaffel i kagen: Hænger dejen ved, skal det bage lidt længere – eller skal det ud og afkøle på en bagerist.
Server lune skiver bananbrød med koldt smør. Med te. Med kaffe. Med kakao. Eller hvad du nu syn’s.