Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Bananbrød med valnødder

Bananbrød med valnødder - sukkerfrit

Antal 1 brød
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet 1 time 20 minutter

Ingredienser

  • 200 g dadler (tørrede, eller 150 g farin)
  • 1 dl kogende vand
  • 3 bananer (gerne overmodne)
  • 50 g valnødder
  • 60 g smør (stuetemperatur)
  • 2 æg (stuetemperatur)
  • 1,5 tsk stødt kardemomme (eller kanel)
  • 275 g fuldkornsmel
  • ½ tsk fint salt
  • 1,5 tsk bagepulver
  • ekstra valnødder til pynt

Dine egne noter

Tilberedning

  • Fjern sten fra dadlerne, og læg dem i en skål. Hæld det kogende vand over, og lad det trække mindst 10 minutter.
    Hvis du bruger farin, skal det ikke i blød! Gå direkte videre.
  • Gør en brødform klar – enten smør den indvendigt med smør eller beklæd den med bagepapir.
  • Mos bananerne, og hak nødderne. Husk at gemme nogen fine halve nødder til pynt.
  • Blend dadler og vand til en jævn masse.
  • Tænd ovnen på 150 grader.
  • Pisk nu smør med dadler (eller sukker – i så fald vent med vandet).
  • Hæld de øvrige ingredienser i din skål (også det lunkne vand, hvis du bruger sukker), og bland dejen hurtigt sammen. Hæld den op i formen, glat den lidt ud og pynt med halve valnødder.
  • Bag dit bananbrød i ca. 1 time. Test om det er færdigt ved at stikke en strikkepind (hvis du har), en tandstikker eller en tynd gaffel i kagen: Hænger dejen ved, skal det bage lidt længere – eller skal det ud og afkøle på en bagerist.
  • Server lune skiver bananbrød med koldt smør. Med te. Med kaffe. Med kakao. Eller hvad du nu syn’s.