Bruschetta med peberrodscreme og rødbedechips
Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Bruschetta med rødbedechips og peberrodscreme

Italiensk bruschetta møder dansk vinter - i en vidunderlige kombination af sprøde rødbedechips og blød creme med et godt svirp peberrod.

Denne danske version af bruschetta er sprød og lækker, både som forret og som appetizer. Den er nem at lave – og rødbedechips er bare så dekorative!

Bruschetta som appetizer

Min lidt uortodokse version af bruschetta fandt jeg på, da jeg stod med de klassiske spørgsmål i juleferien: Hvad skal man servere til det lille glas før julemiddagen – eller til boblerne, når vi ser nytårstalen? Jeg har længe haft lyst til at lave rødbedechips, og dem kunne jeg såmænd sagtens spise alene. Men jeg fik alligevel lyst til at gøre lidt mere. Og der er noget med rødbeder og peberrod, ikke?

Først tænkte jeg, at man bare kunne sætte en lille klat peberrodscreme på hver rødbedechip. Men chipsene bliver så små i ovnen, at det ikke rigtig giver mening.

I stedet gik jeg bruschetta-vejen, så der kommer lidt fast bund under herlighederne. En lille sprød skive surdejsbrød med peberrodscreme og de sprøde chips. Så manglede der bare et drys grønt, og det blev purløg. Voila.

Rødbedechips er ikke det hurtigste at lave – det tager en times tid. Men det meste af tiden ligger de bare i ovnen og tørrer. Og så, hvor smukke de bliver!

Bruschetta med peberrodscreme og rødbedechips

Bruschetta med rødbedechips og peberrodscreme

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet 1 time 15 minutter
Giv de første stjerner!
Ristet brød med peberrodscreme og fine rødbedechips er en både nem og festlig appetizer – oplagt til jul og nytår.
Antal: 16 stk.

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til rødbedechipsene skal du bruge:

  • 3 rødbeder
  • 1,5 spsk soya sauce
  • 4 spsk olivenolie
  • flagesalt

Til peberrodscremen skal du bruge:

  • 1,5 dl creme fraiche (gerne 38 % )
  • 1,5 spsk frisk peberrod (revet fint)
  • ½ citron (saft og skal)
  • salt og friskkværnet peber

Husk også:

  • 1 baguette (gerne surdej)
  • purløg

Sådan gør du: 

Start med rødbedechips:

  • Skur rødbederne, og trim dem i enderne (du skal ikke skrælle).
  • Snit dem i tynde skiver (bedst på mandolinjern).
  • Vend dem i olie og soya, så de er dækket på alle flader.
  • Fordel dem i ét lag på bagepapir (2 plader).
  • Sæt dem ind i ovnen, og tænd på 125 grader varmluft. Giv dem ca. 50 minutter, til de er sprøde.
  • Drys med flagesalt, og lad dem køle af på bagepapiret.
  • Opbevar i tætsluttende beholder, til de skal bruges.

Peberrodscreme:

  • Start med at rive skal af citronen helt fint, og pres saft (du skal bruge ca. 2 tsk).
  • Riv så også peberrod fint (hvis du køber revet peberrod, skal du måske bruge mere end jeg angiver).
  • Pisk så peberrodscremen godt sammen med en håndmixer, til den er let, luftig og mere formstabil. Smag til med citron, salt og peber.
    Tip: Du kan opbevare cremen i en sprøjtepose, så er den nem at sætte fint på bruschettaen, når du er klar.

Gør bruschettaen færdig:

  • Skær brødet i 16 skiver, og rist dem på begge sider (nemmest under grill i ovn). Lad dem køle lidt af.
  • Fordel peberrodscremen på brødskiverne (gerne med sprøjtepose – det er også nemmest), fordel rødbedechips over og pynt med purløg.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Print
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Vegetarisk bruschetta

Selvom jeg selv spiser and til jul, er der også altid et vegetarisk alternativ – og derfor tænker jeg også vegetarisk, når jeg vil lave en appetizer eller lille forret.

Her tog jeg udgangspunkt i lokale råvarer, der rent faktisk er i sæson, og som passer til julens smage. Og jeg er vild med rødbedechips – både fordi de smager vidunderligt (altid dem, jeg går efter i posen med rodfrugtchips). Og fordi de er så umanerligt smukke. Til jul passer den røde farve jo også perfekt.

Da jeg eksperimenterede til juleaften, endte jeg med at lave rødbedechips på den lange led, så de blev store nok til, at man kunne dyppe i peberrodscremen ved siden af. Det kan også anbefales.

Men til nytår ville jeg gerne lave en lidt mere færdig fingerhaps, der kunne arrangeres på et fad. Derfor fik de lidt brød under – her et surdejsflute. De vil også være rigtig gode med rugbrødschips, der har syrligheden lige som surdejsbrødet.

Rugbrødschips – den lidt sundere snack
Rugbrødschips er en super velsmagende sprød snack, der kun bliver endnu bedre med hummus eller en anden dip. Samtidig kan du slippe for madspild.
Gå til opskrift
Rugbrødschips - den lidt sundere snack

Peberrodscreme med creme fraiche i stedet for flødeskum

Jeg laver min peberrodscreme med creme fraiche, fordi jeg godt kan lide, at den både har fedmen og syrligheden. Du kan også lave peberrodscreme med rent flødeskum (for fedt i munden til mig) eller en blanding af græsk yoghurt og flødeskum. Det er mit alternativ, hvis jeg ikke har creme fraiche.

Du kan sagtens få den luftige konsistens uden flødeskum, bare du vælger en fed creme fraiche. Den kan piskes op til en både luftig og formstabil creme, der lægger sig fint på bruschettaen.

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: