Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Sødt lynhurtigt brød fra SydafrikaDet her brød er ikke bare et brød fra Sydafrika – det er en opskrift fuld af minder fra en virkelig fortryllende ferie. Fordi:

Hluhluwe River Lodge i det nordlige Sydafrika fik vi noget fugtigt, lækkert hjemmebagt brød – og det kunne vi slet ikke holde op med at spise. Da jeg fik opskriften, kunne jeg så se, det er lidt i familie med kage. Men vi spiste det altså alligevel til både morgen, middag og aften. Heldigvis fik jeg lokket opskriften ud af vores søde værtinde, Vivian.

Lynhurtigt brød uden gær

Jeg tror ikke, Sydafrika er kendt for nogen særlig brødtradition – eller jo, hollænderne, englænderne, tyskerne og inderne har ganske givet medbragt deres egne brød, og der kan sagtens være noget, jeg har misset. Men i hvert fald bærer dette brød ikke præg af en særlig brødtradition: Det er et hurtigt brød uden gær, bagt med natron (og surmælk). Men som med andet bagepulverbrød, så smager det skønt, når det er nybagt.

Spis det med smør, ost eller en god hjemmelavet marmelade som denne her orangemarmelade eller denne her med hindbær.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Sødt brød fra Sydafrika

Brød og boller

Rækker til: 1 brød

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 45-60 minutter

Du skal bruge:

  • 225 g fuldkornsmel
  • 225 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk brunt sukker
  • 1/2 l kærnemælk eller andet surmælksprodukt
  • Evt. birkes eller sesam til drys ovenpå.

Så nemt er det:

  1. Tænd ovnen på 160 grader over/undervarme.

  2. Bland alle de tørre ingredienser, og rør det hele godt sammen med kærnemælken.

  3. Hæld dejen op i en smurt brødform (eller beklæd den med bagepapir), og bag den 45 min – 1 time, til brødet er gennembagt. Test evt. med en gaffel.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.