Sunde, sprøde snacks med ost – var det noget? Egentlig begyndte det med en opskrift på suppebrød med ost (og den er der stadig). Men så fandt vi ud af, det også kunne bleve en opskrift på ostesnacks, så nu får du begge dele!
Suppebrød med ost og sesam
Og lad og så tage suppebrødene først. Opskriften er dybest set enkel – en bolledej med revet ost og sesam. Vi elsker dem som tilbehør til alverdens supper vinteren igennem. Suppebrødene er en af de opfindelser, min mor gjorde, da hun lavede den første kogebog til varmluftsovne – for virkelig mange år siden. Opskrifterne blev testet igen og igen, så de her suppebrød med ost er en af mine mest gennemprøvede opskrifter! (Tak mor).
Siden fandt jeg ud af, at de også er gode i en madpakke, så jeg har også bagt dem med mine egne unger gennem alle årene.
Og jeg elsker sesam, så jeg bliver ved.
Tryl dine suppebrød om til snacks med ost og sesam
Heldigvis fandt min mor også på at skære ostebrødene i tynde skiver og riste dem i ovnen, til de bliver sprøde. Vupti, så har man en god snack, der holder længe. De smager virkelig godt (ristet brød og gratineret ost i én snack – what’s not to like?) – og du får en snack, der ikke er fedtet ind i friture. Dip behøver den ikke. Men en glas vin fredag aften – joh …
Elsker du også bagværk med sesam? Så har jeg også et par andre forslag:
Lette gulerodsboller – mine yndlingsboller!
Marokkanske pandebrød – velsmagende madbrød
Flapjacks – søde snacks med havre
Knækbrød med rugmel og masser af kerner