Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
De bedste snacks med ost - og suppebrød

Sunde, sprøde snacks med ost – var det noget? Egentlig begyndte det med en opskrift på suppebrød med ost (og den er der stadig). Men så fandt vi ud af, det også kunne bleve en opskrift på ostesnacks, så nu får du begge dele!

Suppebrød med ost og sesam

Og lad og så tage suppebrødene først. Opskriften er dybest set enkel – en bolledej med revet ost og sesam. Vi elsker dem som tilbehør til alverdens supper vinteren igennem. Suppebrødene er en af de opfindelser, min mor gjorde, da hun lavede den første kogebog til varmluftsovne – for virkelig mange år siden. Opskrifterne blev testet igen og igen, så de her suppebrød med ost er en af mine mest gennemprøvede opskrifter! (Tak mor).

Siden fandt jeg ud af, at de også er gode i en madpakke, så jeg har også bagt dem med mine egne unger gennem alle årene.

Og jeg elsker sesam, så jeg bliver ved.

De bedste snacks med ost - og suppebrød

Tryl dine suppebrød om til snacks med ost og sesam

Heldigvis fandt min mor også på at skære ostebrødene i tynde skiver og riste dem i ovnen, til de bliver sprøde. Vupti, så har man en god snack, der holder længe. De smager virkelig godt (ristet brød og gratineret ost i én snack – what’s not to like?) – og du får en snack, der ikke er fedtet ind i friture. Dip behøver den ikke. Men en glas vin fredag aften – joh …

Elsker du også bagværk med sesam? Så har jeg også et par andre forslag:

Lette gulerodsboller – mine yndlingsboller!

Marokkanske pandebrød – velsmagende madbrød

Flapjacks – søde snacks med havre

Knækbrød med rugmel og masser af kerner

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Snacks med ost og sesam - eller suppebrød med ost

Brød og boller, Snacks og dips

Rækker til: 2 plader fulde

Tilberedning: 15-20 minutter

Du skal bruge:

  • 65 g smør

  • 3 dl mælk

  • 1 æg

  • 25 g gær opløst i lidt vand

  • 75 g fine havregryn

  • ca. 200 g mel

  • 1 tsk salt

  • 150 g cheddarost, revet groft

  • 1,5 dl sesamfrø

Til drys og pynt udenpå:

  • 1 æg

  • sesamfrø

Sådan laver du suppebrød med ost:

  1. Smelt smørret blidt, tilsæt mælk og gæren, opløst i vand. Bland så hele molevitten i god stor skål og lad det hæve til ca. dobbelt størrelse. Står det lunt, tager det godt en time – du kan også stille dejen køligt og vente længere.

  2. Ælt dejen godt igennem, og del den i 6 lige store stykker. Rul dem ud til stænger på længde med dine bageplader, læg 3 på hver plade (på bagepapir). Lad dem efterhæve 1/2 – 1 times tid.

  3. Tænd ovnen på 175° varmluft. Pensl stængerne med æg, drys med sesamfrø og pensl igen. Så bliver sesamfrøene hængende!

  4. Bag dem i 15-20 minutter til de er lysebrune, og skær dem i passende stykker.

Sådan laver du ostebrød til snacks med ost:

  1. Lad stængerne køle af, og skær dem i 4-5 mm tykke skiver. Læg dem tæt, side om side på bagepapiret. Giv dem nu 10-12-15-20 minutter i ovnen, alt efter tykkelse og hvordan din ovn opfører sig. Hold øje! Det er så ærgerligt, hvis de bliver for mørke. Men er de for lyse, er de også bløde. Så – ta’ evt. en stol hen til ovnen, og nyd, at du ikke kan lave andet, mens du venter på, de bliver lige tilpas.

  2. Gem dine snacks i glas med tætsluttende låg eller lukkede plasticposer.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Suppebrød med ost - og sprøde ostesnacksSuppebrød til mere end suppe …

Får du ikke sat dem allesammen til livs, mens de er friskbagte? Så gem resten i fryseren. Og bliv glad, hver gang du laver suppe hele vinteren. For eksempel minestrone, god gammeldags klar suppe eller kartoffelsuppe …

Suppebrød med ost er forholdsvis fede, så jeg vil anbefale, at du kun har dem i fryseren i 2-3 måneder. Men så er den vinter forhåbentlig også på hæld!

Suppebrødene er forresten også et hit i madpakken, især hvis du har en brødrister ved hånden til frokost.

De sprøde snacks er bare go’e. Altid. Fx til en drink i utide, til den lille sult klokken 17 eller til et lille overlevelseskit på rejsen

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.