Scan for at gå til opskrift
Sprøde snacks med ost og sesam
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 2 timer t
Samlet 2 timer t 35 minutter min
Til dejen skal du bruge:
- 25 g gær
- 3 dl mælk
- 150 g cheddarost
- 65 g smør
- 1 æg
- 75 g fine havregryn
- 300 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 1,5 dl sesamfrø
Først laver du suppebrød med ost:
Opløs gæren i lidt af mælken. Riv osten groft. Smelt smørret blidt, tilsæt resten af mælken. Rør så dejen godt sammen, og lad den hæve lunt en time. Du kan også stille dejen køligt og vente længere.
Tag dejen ud på bordet, ælt den igennem, og del den i 6 lige store stykker. Rul dem ud til stænger på længde med dine bageplader, læg 3 på hver plade (på bagepapir). Lad dem efterhæve 30-60 minutter.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Pensl stængerne med æg, drys med sesamfrø og pensl igen. Så bliver sesamfrøene hængende!
Bag dem til de er lysebrune i 15 minutter, måske lidt mere. Skær dem i passende stykker til suppebrød. Eller ...
Bagefter laver du ostebrød til snacks med ost:
Lad stængerne køle af, og skær dem i tynde skiver, 4-5 mm. Læg dem tæt, side om side på bagepapiret. Giv dem nu 12-15-20 minutter i ovnen, alt efter tykkelse og hvordan din ovn opfører sig. Hold øje! Det er så ærgerligt, hvis de bliver for mørke. Men er de for lyse, er de også bløde.
Gem dine snacks i glas med tætsluttende låg eller lukkede plasticposer.