Hver gang min ældste datter kommer på besøg, er det første hun gør at åbne køleskabet og spørge, om vi ikke har en lille snack. Det har jeg for det meste, men den ligger ikke i køleskabet. Det er nemlig en rugbrødssnack, og selv foretrækker jeg, at den er bagt med godt mørkt surdejsrugbrød, tørrede frugter og lidt nødder.
Den kommer her!
Det smarte er, at du kan bage en stor portion og lægge dine rugsnacks i fryseren. Så har du en lynhurtig snack til madpakken. Til rejsen. Eller bare til NU!
Inden du går i gang, skal have fat i en surdej. En rug-surdej. Den kan du enten få af en ven eller lave selv – det tager bare nogle dage. Her kan du se hvordan. Hvis du er surdejstypen, der har en allerede – så er det jo bare at gå i gang.
Jamen undskyld, kan man ikke bage en rugsnack uden surdej?
Jojo. Det er jeg helt sikker på, du kan. Ta’ en rugbrødsopskrift uden surdej, tilsæt hakkede nødder og tørrede frugter (eller mørk chokolade!) – så er du i gang :-)