Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Rugbrødssnack med tranebær og nødder

Rugbrødssnacks med tranebær og nødder

Antal 20 stk.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Hvile- og hævetid 13 timer

Ingredienser

Dag 1 skal du bruge:
  • 250 g koldt vand
  • 150 g rugkerner (skårne eller knækkede )
  • 100 g blandede frø og kerner (fx hørfrø, sesam, solsikke og græskarkerner)
Dag 2: 4-6 timer før du blander dejen skal du bruge:
  • 50 g moden surdej
  • 150 g lillefingervarmt vand
  • 125 g rugmel
Dag 2: Til dejen skal du bruge:
  • kernerne fra i går
  • den aktive rugsurdej
  • 100 g lunkent vand
  • 25 g sirup (gerne maltsirup, allerbedst en mørk)
  • 200 g rugmel
  • 10 g salt
  • 100 g tørret frugt (jeg bruger tranebær)
  • 75 g nødder
Du skal også bruge:
  • 125 g nødder til at vende stykkerne i

Dine egne noter

Tilberedning

6-24 timer før bagetid: Sæt kerner i blød:
  • Hæld frø og kerner i vandet i en god stor skål (som du bruger til dejen i morgen). Dæk det med et viskestykke, og lad det hvile 12-24 timer.
4-6 timer før bagetid:
  • Frisk surdejen op: Bland rugsurdej, vand og rugmel godt. Dæk med et klæde. Lad det hvile, til surdejen er hævet mindst 30 %. Det tager ca. 4-6 timer i mit køkken.
Sådan bliver det til rugbrødssnacks:
  • Hak nødderne groft. Rør så alle ingredienser til dejen grundigt, gerne på røremaskine, i ca. 10 minutter. Dejen er ikke særlig stiv, og det skal den ikke være.
  • Imens: Hak de sidste nødder, forholdsvis fint.
  • Vær klar med en spiseske, et glas vand og de hakkede nødder: Dyp skeen i vand, form en kugle af dejen, vend den i nødderne, og sæt den på bagepapir. Fortsæt, til dejen er brugt op, og du har ca. 20 kugler fordelt på to plader. Tryk dem lidt ned, og lad dem hæve 2-3 timer ved stuetemperatur. De skal være synligt hævede. Dæk med et rent viskestykke.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og sæt begge plader ind, når ovnen er varm – ikke før. Skru straks ned til 175 grader, og bag dine rugbrødssnacks i ca. 25 minutter.