Scan for at gå til opskrift
Rugbrødssnacks med tranebær og nødder
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Hvile- og hævetid 13 timer t
Dag 1 skal du bruge:
- 250 g koldt vand
- 150 g rugkerner (skårne eller knækkede )
- 100 g blandede frø og kerner (fx hørfrø, sesam, solsikke og græskarkerner)
Dag 2: 4-6 timer før du blander dejen skal du bruge:
- 50 g moden surdej
- 150 g lillefingervarmt vand
- 125 g rugmel
Dag 2: Til dejen skal du bruge:
- kernerne fra i går
- den aktive rugsurdej
- 100 g lunkent vand
- 25 g sirup (gerne maltsirup, allerbedst en mørk)
- 200 g rugmel
- 10 g salt
- 100 g tørret frugt (jeg bruger tranebær)
- 75 g nødder
Du skal også bruge:
- 125 g nødder til at vende stykkerne i
6-24 timer før bagetid: Sæt kerner i blød:
Sådan bliver det til rugbrødssnacks:
Hak nødderne groft. Rør så alle ingredienser til dejen grundigt, gerne på røremaskine, i ca. 10 minutter. Dejen er ikke særlig stiv, og det skal den ikke være.
Imens: Hak de sidste nødder, forholdsvis fint.
Vær klar med en spiseske, et glas vand og de hakkede nødder: Dyp skeen i vand, form en kugle af dejen, vend den i nødderne, og sæt den på bagepapir. Fortsæt, til dejen er brugt op, og du har ca. 20 kugler fordelt på to plader. Tryk dem lidt ned, og lad dem hæve 2-3 timer ved stuetemperatur. De skal være synligt hævede. Dæk med et rent viskestykke.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og sæt begge plader ind, når ovnen er varm – ikke før. Skru straks ned til 175 grader, og bag dine rugbrødssnacks i ca. 25 minutter.