Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Julesnurrer med appelsin og marcipanremonce

Julesnurrer er en julet variation af en klassisk kanelsnurre – nu bare med min fortolkning af juleduft. Og en lækker marcipanremonce. Der er ingen grund til at spare på remoncen, for jeg kan alligevel ikke bilde dig ind, at en julesnurre er sund.

All in på remonce!

Julesnurrer til både før, under og efter jul …

Jeg bagte julesnurrerne til den første weekend i december, hvor der står julebagning på programmet med mine (voksne) børn. Men jeg vidste, at der altid går mere snak og sofahygge i den end egentlig bagning. Så det er godt at ha’ noget i baghånden. Det holdt stik.

Men julesnurrer er garanteret også gode til fx gløgg eller en julebrunch. Og skulle der ligge en enkelt i fryseren efter jul, skal der ikke lyde nogen klager herfra :-)

Julesnurrer med appelsin og marcipanremonce

Hvilke dufte forbinder du med jul?

De fleste vil nok sige kanel, kardemomme, nelliker – og det gælder også mig. Det får vi masser af i fx de traditionsrige honninghjerter og brosten. Og i gløgg! Men jeg har også en særlig kærlighed for appelsin og appelsinskal.

Da jeg var lille, fik jeg et år en helt særlig julegave fra min faster i England. En bog med scratch’n’sniff, og det havde jeg aldrig set (eller duftet) før. Den bedste side var den, hvor man kunne skrabe lidt på appelsinen og blive belønnet af den salige duft af appelsinskal. Uhm. Det er den duft, jeg har taget med i mine julesnurrer.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Julesnurrer med appelsin og marcipanremonce

Brød og boller, Desserter og kager

Rækker til: ca. 30 stk.

Forberedelse: 50 minutter + hviletid

Tilberedning: 12-15 minutter

Til dejen skal du bruge:

 • 4,5 dl mælk
 • 50 g øko gær
 • 3 økologisk appelsiner: Skal og 1,5 dl saft
 • 1 æg
 • 1 kg hvedemel
 • 100 g sukker
 • 2 tsk kardemomme
 • 10 g salt
 • 150 g smør

Til marcipanremoncen skal du bruge:

 • 200 g marcipan
 • 200 g sukker
 • 200 g smør

Pynt:

 • 1 æg at pensle med
 • ca. 15 mandler, hakkede
 • Tesukker til drys

Husk også:

 • Kagerulle
 • Bagepapir

Sådan laver du dejen klar:

 1. Riv appelsinerne fint, og pres saften af dem. Der skal være 1,5 dl – er der mindre, kan du supplere med lidt ekstra mælk. Er der mere – så drik resten :-)

 2. Hæld mælken op i skålen til din røremaskine. Opløs gæren i mælken, og tilsæt appelsinskal, appelsinsaft, æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme. Vent med smørret. Ælt dejen godt sammen, og lad din maskine køre på lav hastighed, til dejen er helt blank og slipper skålen. Nok 7-8 minutter. Dejen er ret fast.

 3. Hak smørret i fine tern, og tilsæt ternene til dejen. Lad nu maskinen køre, til dejen igen er blank og slipper skålen. Det tager også 7-8 minutter. Dejen er nu blevet blødere. Dæk dejen med et klæde, og lad den hvile lunt i skålen 1,5 til 2 timer, til den er synligt hævet.

 4. Kør dejen, til luften er slået ud af den, pak den plastfolie, og læg den på køl 1-2 timer. (Jeg satte min ud på altanen – koldt, men uden frostvejr). Imens kan du lave marcipanremoncen.

Sådan laver du marcipanremoncen:

 1. Riv marcipanen groft, og rør den sammen med sukker og smør, til du har en jævn remonce. Brug evt. maskine.

Sådan laver du julesnurrerne:

 1. Gør 3 bageplader klar med bagepapir. Og følg anvisningen herunder – eller søg efter ‘kanelsnurrer’ på youtube. Der er masser af videoguides.

 2. Rul den kolde dej ud til en firkant på 30 x 60 cm. Smør remoncen jævnt ud på 2/3 af fladen og fold den sidste tredjedel af dejen ind fra siden mod midten (nu er dejen 30 x 40). Fold den anden side ind over de to lag, så dejen nu er i 3 lag, ca. 30 x 20 cm. Roter dejen en kvart omgang på bordet, og rul de 3 lag ud til ca. 30 x 60 cm.

 3. Skær dejen op i ca. 2 cm brede strimler, 30 cm lange.

 4. Tag en strimmel ad gangen: Hold den ene ende fast mod bordet med venstre hånd, og rul den anden ende ind mod dig selv, så strimlen bliver snoet.

 5. Hold fast i venstre ende med venstre hånds pege- og langefinger, og sno dejen rundt om de to fingre to gange. Luk snurren ved at hive den sidste snip gennem det hul, du har fingrene i.

 6. Læg snurrerne på bagepapir med snippen nedad, og lad dem hæve til dobbelt størrelse (en time eller to, afhængigt af temperaturen).

 7. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensl snurrerne med æg, drys med hakkede mandler og sukker til sidst. Når ovnen er varm: Bag dem i ca. 10-12 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Julesnurrer med appelsin og marcipanremonceTip! Du kan lave julesnurrer i den størrelse, du vil

Det her startede med en opskrift på kæmpe-julesnurrer. I anden omgang rullede jeg dejen ud til 30 x 40 og lavede 12 kæmpestore snurrer. Kæmpe. Men altså. Sådan en julesnurre er nærmest en måltid i sig selv, så nu har jeg lavet dem mindre. Det er bare et spørgsmål om, hvor tykke strimler, du skærer.

Nu er jeg landet på 30 snurrer af portionen, og der er stadig ikke nogen, der går sultne hjem.

Prøv dig frem og få den størrelse, der passer til dig :-)

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.