Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Julesnurrer med appelsinremonce

Julesnurrer med appelsin og marcipanremonce

Antal 18 stk.
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Hævetid 3 timer
Samlet 3 timer 55 minutter

Ingredienser

Til dejen skal du bruge:
  • 1 g safran (evt.)
  • 2 appelsiner (økologiske, skal og 4 spsk saft)
  • 2,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel (mindst 11 % protein)
  • 50 g sukker
  • 1,5 tsk stødt kardemomme
  • 8 g salt
  • 75 g smør
Til marcipanremoncen skal du bruge:
  • 125 g marcipan
  • 125 g sukker
  • 125 g smør
  • 1 appelsin (økologisk, skallen)
Pynt:
  • 1 æg (til pensling)
  • 12 mandler
  • tesukker (til drys, evt. svensk perlesukker)

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du dejen klar:
  • Hvis du bruger safran: Bland safran med lidt af sukkeret, og stød det i en morter.
  • Riv appelsinerne fint - husk også til remoncen - og pres 4 spsk saft af dem. Der skal være 4 spsk.
  • Hæld mælken op i skålen til din røremaskine. Opløs gæren i mælken, og tilsæt appelsinskal, appelsinsaft, æg, hvedemel, sukker (evt. med safran), salt og kardemomme. Vent med smørret. Ælt dejen godt sammen, og lad din maskine køre på lav hastighed, til dejen er helt blank og slipper skålen. Nok 7-8 minutter. Dejen er ret fast.
  • Hak smørret i fine tern, og tilsæt ternene til dejen. Lad nu maskinen køre, til dejen igen er blank og slipper skålen. Det tager ca. 5 minutter. Dejen er nu blevet blødere. Dæk dejen med et klæde, og lad den hvile lunt i skålen 1,5 til 2 timer, til den er synligt hævet.
  • Kør dejen, til luften er slået ud af den, pak den i plastfolie, og læg den på køl 1-2 timer. (Jeg satte min ud på altanen – koldt, men uden frostvejr). Imens kan du lave marcipanremoncen.
Sådan laver du marcipanremoncen:
  • Riv marcipanen groft, og rør den sammen med sukker, smør og appelsinskal, til du har en jævn remonce. Brug evt. maskine.
Sådan laver du julesnurrerne - instruktionen passer til én portion:
  • Gør 2 bageplader klar med bagepapir. Og følg anvisningen herunder – eller søg efter ‘kanelsnurrer’ på youtube. Der er masser af videoguides.
  • Rul den kolde dej ud til en firkant på 30 x 60 cm, vend den lange side ind mod dig selv. Smør remoncen jævnt ud på 2/3 af fladen fra venstre, og fold den højre tredjedel af dejen ind over (nu er dejen 30 x 40). Fold den venstre side ind over de to lag, så dejen nu er i 3 lag med 2 lag remonce imellem, ca. 30 x 20 cm. Roter dejen, så du igen har den lange side ind mod dig selv. Rul de 3 lag ud til ca. 15 x 40 cm.
  • Skær dejen op i ca. 18 strimler, der er 15 cm lange. Tag en strimmel ad gangen: Hold den ene ende fast mod bordet med venstre hånd, og rul den anden ende ind mod dig selv, så strimlen bliver snoet.
  • Hold fast i venstre ende med venstre hånds pege- og langefinger, og sno dejen rundt om de to fingre to gange. Luk snurren ved at hive den sidste snip gennem det hul, du har fingrene i.
  • Tip: Du kan også bare rulle den snoede strimmel sammen til en snegl. Stik den yderste snip lidt ind under sneglen på pladen, så den ikke ruller sig ud, når den bliver bagt.
  • Læg snurrerne på bagepapir med snippen nedad, dæk dem med et fugtigt viskestykke, og lad dem hæve til dobbelt størrelse (en time eller to, afhængigt af temperaturen).
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensl snurrerne med æg, drys med hakkede mandler og sukker til sidst. Når ovnen er varm: Bag dem i ca. 10-12 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.