
Mine hampeboller er en simpel, luftig og lækker variation over surdejsboller med lidt gær. Supernemme at bage og med en dejlig smag af hampefrø. Hampefrø smager lidt nøddeagtigt – og det er jo lækkert i en bolle. Samtidig giver de lidt struktur og bid, som jeg elsker.
Hvis du ikke er så dus med surdejsboller, så tjek min grundopskrift på surdejsboller her.
Har du ikke en surdej, kan du bage hampebollerne uden – bare skru op til 7-8 g gær. Du kan også lave din egen surdej – eller måske få en lille portion af en ven.
Marmeladen på billedet er min egen orangemarmelade.
Hvordan er det lige med hampefrø og sundhed?
Jeg bruger hampefrø lidt som jeg bruger sesamfrø og solsikkekerner: Til at give ekstra konsistens og smag i mine boller. Men hampefrø kan faktisk noget mere.
- Hampefrø er rige på proteiner. De indeholder hele 35 procent protein – det er dobbelt så meget som sesamfrøene.
- Hampefrø indeholder alle 9 essentielle aminosyrer – hvilket ikke gælder så mange ikke-animalske produkter, så de kan være en god fast del af en vegetarisk eller veganske kost.
- Hampefrø har også et stort indhold af omega-3 og omega-6 essentielle fedtsyrer.
- Og endelig får du en god del vitamin E og mineralerne jern, zink, fosfor, calcium og magnesium.
Du kan læse mere om hampefrø hos Helsebixen.

Bliver jeg høj af hampeboller?
Hæhæ. Duften af hampefrøene i posen kunne måske forlede nogen til at tro, at der var tale om hamp af den sjove slags. Men lige på det punkt er hampebollerne lidt kedelige: De indeholder stort set ingen TLC, som er det, man bliver høj af. Og det er, fordi hampefrøene stammer fra en anden art cannabis end den, man bliver høj af.
Dermed ikke sagt, at man ikke kan blive høj af hampeboller. Men det er nok mere i den forstand, som min ældste datter gav udtryk for: Nøj, hvor de smager godt. Hvad har du puttet i?