Bland vand, mel og hampefrø, og lad det hvile overdækket i ½-1 time (autolyse).
Rør gæren ud i vandet, og kram det godt ind i dejen sammen med den opfriskede surdej. Drys saltet over. Lad det hvile ½ time, overdækket.
På maskine: Ælt dejen, til den slipper skålen (10 minutter eller måske lidt mere). Lad den hvile i en halv time.
Uden røremaskine: Ælt saltet ind i dejen, og lad den hvile en halv time. Lav så stræk og fold 5 gange med en halv times hviletid imellem. Se metoden i videoen.
Smør en skål eller condibøtte med lidt olie, og skrab dejen herover. Dæk den med låg eller folie, og lad den starte hævningen på køkkenbordet, til du kan se, den begynder at løfte sig (en times tid). Sæt den så i køleskabet 8-16 timer.
En time før du bager: Sæt dejen ud på køkkenbordet, så den vågner. Senest 45 minutter før du bager: Sæt to bageplader (og meget gerne bagestål) ind i ovnen, og tænd den på max varme. Bag på bagepladen i midten, og sæt den anden plade nederst i ovnen.
Nu skal der bages! Se hvordan du former bollerne her.
Når de er klar til ovnen: Smid 1 dl vand ind i den nederste bageplade, og placer bagepapiret med bollerne på pladen i midten.
Bag bollerne 13-15 minutter (eller til de har taget god farve). Køl dem af på en bagerist – og nyd!