Auberginesalat med feta

Elsker du aubergine, så er auberginesalat lige noget for dig. Her får du en græsk inspireret salat med bagte auberginer, friske tomater, godt med friske krydderurter, quinoa og selvfølgelig feta på toppen.

Auberginesalat er dejligt tilbehør til alt fra kød og fisk til vegetariske måltider. Den har en sommerlig vibe, men den kan man jo også få brug for om vinteren.

Salat med bagt aubergine

Ja, der er nok overflødigt at sige, men hvis der skal aubergine i en salat, skal den tilberedes først. Her har jeg valgt at skære den i nogle tykke, saftige stykker, der nemt bliver møre, når de får en tur i ovnen.

Hvis du foretrækker det, kan du også stege auberginerne på en pande – så vil jeg nok gøre det i tykke skiver og evt. skære dem i kvarte, inden jeg putter dem i salaten.

Fordelen ved at bage auberginerne i ovnen er, at det er lidt nemmere at styre mængden af olie. Jeg anbefaler under alle omstændigheder, at du ikke decideret sparer på olien, for så kan auberginerne godt blive lidt tørre og tamme. På en pande er det svært at skrue ned for mængden af olie, men i ovnen er det dig, der bestemmer.

Auberginesalat med feta

Auberginesalat med feta

Forb. tid 30 minutter
Samlet 30 minutter
Giv de første stjerner!
En skøn mættende salat for dig, der elsker auberginer og smagen af det græske køkken. Nem at tilberede og fuld af friske krydderurter.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 2 auberginer
  • olivenolie
  • salt og peber (til auberginerne)
  • 2 dl quinoa
  • salt (til quinoaen)
  • 300 g små tomater (cherry- eller daterino tomater)
  • 1 rødløg (lille)
  • 1 bundt friske krydderurter (fx persille og mynte)
  • 100 g feta

Til citrondressingen:

  • 2 spsk citronsaft
  • 4 spsk olie (rapsolie, olivenolie eller en mix)
  • 1 fed presset hvidløg (lille eller efter smag)
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du: 

  • Skær auberginerne i grove tern. Vend dem med olie, salt og peber (evt. flere krydderier efter smag). Tænd ovnen på 200 grader varmluft, bred dem ud på et stykke bagepapir, og giv dem ca. 25 minutter.
  • Hvis du ikke har kogt quinoa – kog quinoa i 3 dl vand med lidt salt, og lad den simre ca. 13 minutter. Bred den ud på en tallerken, så den køler hurtigt af.
  • Halver tomaterne.
  • Hak rødløg fint.
  • Hak krydderurterne. Gem lidt hele blade til pynt.
  • Bland dressingen.
  • Når quinoaen er kølet af: Bland quinoa, hakkede krydderurter, rødløg og dressing.
  • Bred de fleste af aubergineternene ud på et fad. Fordel quinoablandingen over. Læg tomaterne og de sidste stykker aubergine ovenpå. Smuldr fetaen over, og pynt med lidt krydderurter. Servér!
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Auberginesalat med feta, frisk smag og fylde

Jeg har bygget auberginesalaten, så den mætter både øjne og mave – og smager skønt af græsk sommer:

  • Bagte auberginer og nok af dem. Du kan krydre dem ekstra, hvis du har lyst.
  • Friske tomater, der smager af noget. Her har jeg brugt friske danske cherrytomater.
  • Krydderurter – masser af persille og mynte, der straks leder mine tanker hen på Grækenland (og Tyrkiet, faktisk)
  • Quinoa, der mætter og samler dressingen godt i hver mundfuld.
  • En enkel citrondressing – her kan du tilsætte lidt hvidløg, hvis du synes.
  • Og feta, feta, feta!
Auberginesalat med feta

Andre salater med aubergine

Her får du et par andre forslag – den ene er en bagt salat, hvor du også bager tomaterne. Den anden er en god klassiker med grillede aubergineskiver, tomater og tahindressing. Elsker (også) den!

Bagt salat med aubergine, tomat og kerner
En bagt salat koncentrerer smagen – så der er masser af smag og lækkerhed i denne salat, der også mætter godt med kogte kerner.
Gå til opskrift
Bagt salat med aubergine, tomat og kerner
Grillet auberginesalat med tomat
En rigtig salatklassiker fra middelhavskøkkenet – med grillet aubergine, tomater, krydderurter og en skøn tahincreme. Den er umagen værd!
Gå til opskrift
Grillet auberginesalat med tomat og tahincreme
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: