Følg med her:
Agurkesalsa – nemt grønt tilbehør
Vil du gerne ha’ lidt grønt tilbehør, der passer godt til både det krydrede køkken, fisk, grill og kød – så er agurkesalsa et nemt og hurtigt valg.
Brug en god agurk til agurkesalsa
En agurkesalsa smager ikke meget bedre end den agurk, du bruger, og derfor anbefaler jeg, at du bruger økologisk agurk. En økologisk agurk er typisk mindre vandet end de konventionelle, og det giver meget mere smag.
Det kan også være, du foretrækker at fjerne nogle af kernerne i agurken. Smagen sidder især i den faste del af agurken.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 1 agurk (økologisk smager bedst)
- 1 rødløg
- ½ rød chili (ca.)
- ½ bundt frisk koriander (alternativt bredbladet persille)
- 2 spsk frisk limesaft
- 3 spsk olie
- 1 fed hvidløg (evt.)
- salt
Sådan gør du:
- Skær agurk i tern på ca. 1 cm. Skær rødløg og chili i fine tern. Hak koriander forholdsvis fint. Bland i en skål. Husk at tjekke, hvor stærk din chili er, før du blander den i!
- Tilsæt limesaft, olie og evt. hvidløg, vend rundt og smag til med salt. Er den for syrlig, giv den lidt ekstra olie. Den må gerne trække en time i køleskabet, før du serverer.
Hvor stærk skal salsaen være?
Jeg bruger lidt frisk chili i min agurkesalsa – det smager skønt og ser dejlig friskt ud. Men! Husk at tjekke, hvor stærk din chili er, før du bare fyrer løs. Jeg plejer at skære min chili igennem og bare lige duppe en finger på skærefladen og smage. Nogle gange smager det som rød peber – andre gange begynder øjnene at løbe.
Du kan også vælge at tilsætte lidt hvidløg, hvis det passer til din ret.
Hvad passer agurkesalsa til?
Jeg bruger agurkesalsa til lidt af hvert:
- Stegt hvid fisk
- Grillmad
- Indiske retter som blomkålscurry og dhal.
- Og selvfølgelig mexicansk retter som fx en mexi bowl eller quesadillas.
Du kan også bruge agurkesalsaen som fyld i en spidskålssalat. Bare snit et halvt spidskålshoved ret fint, og vend agurkesalsaen i. Så har du lidt mere fyldigt tilbehør.