Følg med her:
Vegetarisk minestrone med bønner
Minestrone er en mættende suppe, der smager skønt og intenst af både tomat, basilikum og grønsager. Herhjemme er den en populær aftensmad, men du kan også servere den som forret eller natmad.
Masser af smag i vegetarisk minestrone
Jeg kommer godt med bønner i min minestrone, så du også får protein, der mætter. I mange år har jeg også lavet min minestrone med lidt røget kalkulbacon (og den anvisning kommer nedenfor). Men jeg øver mig i at få umami fra andet end kød – lidt grønnere, jo. En helt vegetarisk minestrone skal jo smage mindst lige så godt som den med bacon, og der kom jeg i tanker om miso. Miso er (kort fortalt) fermenteret soya, og det tilføjer masser af god umami til mange ting. Nu også til min vegetariske minestrone!
Og som prikken over det italienske i: Pesto. Jo bedre pesto, jo bedre smag i suppen. Jeg laver min selv og gemmer den i fryseren i små portioner, så det kun tager et øjeblik, når den skal i suppen. Opskriften på en fænomenal pesto finder du lige her.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- olivenolie
- 2 rødløg
- 3 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 2 stængler bladselleri (eller knoldselleri)
- ½ hakket fennikel
- 1 bundt frisk basilikum
- 7 dl tomatpassata
- 1 liter tomatjuice
- 2 spsk lys miso (fås i helsekosten)
- 3 spsk pesto (gerne hjemmelavet)
- 1 glas rødvin
- 1 squash
- 200 g spinat
- evt. ekstra grønsagsfond eller bare vand
- 1 dåse hvide bønner (cannelloni eller borlotti)
- 50 g spaghetti (evt.)
- salt og friskkværnet peber
Til servering også:
- parmesan
Sådan gør du:
- Start med at rense og hakke alle grønsagerne. Jeg kørte noget af courgetten gennem en spiralizer som courgette-spaghetti – skar den i 10 cm lange stykker og kom den i suppen til allersidst. Du kan også bare hakke den i små tern som resten af grønsagerne.Basilikum: hak stilkene fint og hak bladene knap så fint.
- Varm olien op og tilsæt rødløg, gulerødder, selleri, fennikel, hvidløg og basilikumstilke. Lad det simre ved svag varme i 15-20 minutter. Rør rundt og hold øje med, det ikke bruner.
- Tilsæt tomatpassata, tomatjuice, rødvin, miso, pesto og squash, og lad det simre med i 15 minutter mere.
- Dræn bønnerne. Rør spinat, bønner og halvdelen af basilikumbladene i, og varm godt igennem. Tilsæt evt. ekstra fond eller vand, så suppen bliver lidt tyndere.
- Hvis du vil ha’ spaghetti i, så er det nu: Put den i en pose, og bank den med en kagerulle, til den er brækket i kortere stykker (ikke smulder). Hæld den i gryden, og lad den koge mør. Du kan også bruge andre typer pasta.
- Smag til med salt og peber – og hvis du har brugt spiralizer: tilsæt courgette-spaghettien.
- Ved servering: Drys de sidste basilikumblade over. Riv parmesanen, og server den ved siden af. Giv godt brød til.
Tilbehør til minestrone
Jeg synes, der skal brød til suppe. Helst godt hjemmebagt brød, fx foccacia.
Har du noget rugbrød i skabet, bliver det også fantastisk, når det bliver skåret i stænger og ristet lidt i olivenolie på en pande. Eller du kan riste det til rugbrødscroutoner. Er det allerede skåret i skiver, så rister du bare skiverne og skærer dem over diagonalt, så du får ristede rugbrødstrekanter.
Tip! Minestrone med bacon eller pancetta
Hvis du er stor tilhænger af minestrone med bacon eller pancetta – så får du lige variationen her:
Du skal bruge 4 skiver røget pancetta eller bacon (eller kalkunbacon). Skær kødet i passende stykker, og lad det simre sammen med grønsagerne til at begynde med. Og fortsæt så ellers bare efter opskriften ovenfor.