Vegetar nachos med bønner – hurtig aftensmad

Vegetariske nachos med bønner er en ret, der mætter og smager - og du kan lave den på under en halv time. Yes, you can. Og den er seriøst lækker.

Frijoles med cheddar og mexicanske chips

De her nachos startede egentlig med bønnerne – refried beans, som på mexicansk går under navnet frijoles refritos (altså bønner, der er tilberedt to gange). Og det er de: Først kogt, så de er møre. Og dernæst stegt på panden med løg, hvidløg og krydderier. Normalt bruger jeg dem som nemt fyld i enchilladas eller quesadillas.

Så var det, jeg fik den ide at hælde et glas taco sauce (aka salsa roja) ned til bønnerne i panden. Tilsætte lidt hakket rød peber. Og gratinere med ost, en god cheddar. Uha, så var der dømt comfort food med mexicansk fortegn. En slags frijoles møder chili møder nachos. Eller chili con nachos, om du vil.

Opskriften passer som aftensmad til to – eller som snack til fire. Hvis du vil lave en hovedret til 4, skal du nok have fat i et stort fad, der kan gå i ovnen.

Vegetar nachos med bønner gratineret

Vegetar nachos med bønner

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet 25 minutter
Giv de første stjerner!
Hurtig aftensmad til to, der smager, som hvis du lige var smuttet forbi en god café. Spicy bønner, smeltet ost og nachos – velbekomme!
Antal: 2 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 1 dåse kidneybønner (240 g, drænet)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • ½ tsk tørret oregano
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 glas taco sauce (ca. 2 dl)
  • 2 spsk tomatkoncentrat (pure fra tube, fx)
  • 1 rød peber (lille)
  • ½ dl vand (evt.)
  • ½ tsk salt
  • 1 pose nachos
  • 75 g cheddar

Til pynt og servering fx:

  • frisk koriander
  • limebåde
  • avocado (eller guacamole)

Sådan gør du: 

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Hak løg og hvidløg. Varm olien på en pande, og vend løg og hvidløg rundt, til de er møre og klare – ikke brune.
  • Tilsæt de tørre krydderier, og vend rundt.
  • Skyl og dræn bønnerne. Mos dem lidt med en gaffel, og tilsæt på panden sammen med taco sauce og tomatkoncentrat.
  • Hak rød peber i tern, og tilsæt.
    Vegetar nachos med bønner
  • Tynd saucen lidt op med vand, så den ikke koger tør i ovnen bagefter.
  • Smag til med salt.
  • Fordel nachos over bønnesaucen med rund hånd.
    Vegetar nachos med bønner
  • Riv cheddarosten over.
    Vegetar nachos med bønner og cheddar
  • Sæt panden i ovnen i 10 minutter.
    Vegetar nachos med bønner
  • Server med lidt frisk grønt på toppen og valgt tilbehør.
    Vegetar nachos med bønner gratineret
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Vegetariske nachos til dine tømmermænd

Vegetar nachos med bønner er ikke bare mexicansk snask på den store klinge. De er nemlig både rigtig gode til en kold øl – og lige så gode dagen derpå, hvis øllerne blev lidt for mange … Her får du masser af sprødt og salt og greasy. Det bedste selskab til sofa og Netflix.

Vegetar nachos med bønner og ost

Nachos med bønner på en halv time

Du kan nemt bikse de vegetariske nachos sammen på under en halv time. Sådan foregår det:

  • Du skal bruge en pande, der kan tåle at gå i ovnen. Har du ikke sådan en, kan du bruge et ildfast fad, men så skal retten nok have 5 minutter mere ovnen.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Hak løg og hvidløg, og steg ved mellemvarme, til de er møre.
  • Tilsæt krydderier, og vend rundt.
  • Skyl og dræn kidney beans, og mos dem let med en gaffel. Tilsæt dem på panden sammen med taco sauce og tomatkoncentrat.
  • Hak rød peber i tern, og tilsæt. Rør evt. lidt vand i, hvis det er for tørt.
  • Fordel nachos over, og top op med revet cheddar.
  • Sæt i ovnen i 10 minutter.
  • Lad panden køle lidt af, og pynt med lidt frisk grønt.

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: