Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Drømmekage cookies er en dejlig, sprød-og-sej krydsning mellem en amerikansk cookie og den berømte drømmekage.
Bag dem på bare en halv time.
Oprindeligt hed de her cookies Vancouver småkager, men nu kom min ældste med et navn til dem, som er til at forstå: Drømmekage cookies. Det er jo det, de smager af – kokossnask fra en drømmekage! Og de har også den rigtige seje konsistens.
Småkagerne er en sjov krydsning mellem amerikanske cookies og den berømte drømmekage fra Brovst. Lækre hverdagssmåkager, der ikke rigtig har en årstid, så den behøver ikke nogen særlig anledning. Ud over småkagesult. Jeg bager dem som amerikanske cookies – lidt større end almindelige danske småkager.
Hvorfor de oprindeligt hedder Vancouver småkager, ved jeg ikke – men navnet fulgte med, da jeg fik opskriften. Og opskriften fik jeg kun, fordi jeg havde tænkt på de småkager i flere år efter, jeg smagte dem første gang. Og så var der ingen vej uden om at bede om den.
Du behøver ikke be’ – den kommer lige her:
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Hvis du heller aldrig har hørt om Vancouver småkager, kan min research fortælle, at den åbenbart oprindeligt stammer fra en dansk bagebog. Men opskriften har vandret fra køkken til køkken og udviklet sig, og jeg har heller ikke fulgt den opskrift, jeg fik, til punkt og prikke.
For eksempel har jeg skiftet natron til bagepulver, da natron kræver syre for at hæve ordentligt.
Jeg har også justeret lidt på mængderne af fedtstof og bagetemperaturen. Men det er nu småting.
Jeg er til gengæld ret begejstret for, at min opskrift bruger flagesalt i stedet for almindeligt fint salt. Det giver et lille saltsvirp her og der, som jeg synes er meget delikat.
Opskriften indeholder en blanding af almindeligt hvedemel og grahamsmel, og det giver endnu en dimension til den lidt grove tekstur af havregryn og kokosmel.
Elsker du drømmekage, og synes du, at snasket på toppen er det absolut bedste ved den – så er det her småkagerne for dig. De er ganske enkelt fremragende, hvis jeg selv skal sige det (og nu er det jo mig, der skriver …) Prøv selv!
Hvis du vil give Vancouver småkagerne en lille smagsmæssig twist, vil jeg anbefale, at du prøver at tilsætte:
Det er ikke altid, der er småkager i huset hos os. Men lige for tiden står den på de her drømmekage cookies, og hvis du nu har lyst til at prøve noget andet (også), så kunne det være fx:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Jeg har bagt Vancouver småkager i måske 40 år. Og opskriften fandt jeg i et ugeblad, der hed Søndags bt. Udklippet har jeg gemt i adskillige år( lidt nostalgisk ). Men er nu desværre blevet væk.
Småkagerne har altid været et hit hos børnene og nu også hos børnebørnene. God påske
Hej Jenny, hvor er det sjovt! Jeg ville ønske, jeg havde mødt dem noget før – men de er afgjort også et hit hos os! God påske 🙂 Kh Bodil