Tranebærkompot på 15 minutter

Tranebærkompot har en syrlig, lidt bitter sødme, der spiller godt sammen med alle vinterens svampe, nødder - og flødesovse.

Amerikansk kærlighed til tranebær

Tranebærkompot er først og fremmest fremragende tilbehør til vildt og til julemad. Du kender måske tranebærrene bedst fra Thanksgiving i USA – der er ikke grænser for, hvad de kan finde på med tranebær, og bærrene er i hvert fald et must til kalkunen.

Det var nok også en amerikaner, der i sin tid fik mine øjne (og mine smagsløg!) op for tranebærrenes velsignelser. Og siden er jeg gået all in. Jeg elsker den lidt bitre, syrlige og intense smag – så selv om man koger dem til kompot med sukker, har de masser af smag, der ikke bare er sød.

Jeg bruger selv tranebærkompotten som tilbehør til fx min nøddepostej og min champignonpie til jul.

Tranebærkompot

Tranebærkompot på 15 minutter

Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet 14 minutter
Giv de første stjerner!
Tranebærkompot kan både bruges til kager, tilbehør og flødesauce. Sød, intens og let bitter, perfekt fx til vildt og kalkun.
Antal: 1 portion

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 200 g tranebær (friske eller frosne)
  • 75 g sukker
  • 1 appelsin

Sådan gør du: 

  • Kog ingredienserne op i gryde, og lad det simre i 12-13 minutter, til alle tranebærrene er bristet. Køl kompotten af.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Tranebærkompot

Andre opskrifter med tranebær

Hvis du også er faldet for tranebærrene, kunne du måske få lyst til for eksempel:

Marcipankage med tranebær
Den søde marcipandej og de kraftige, lidt bitre tranebær er et match made in Heaven: En dessert, der virkelig smager himmelsk med flødeskum til.
Gå til opskrift
Marcipankage med tranebær - tranebærdessert
Julestjernekage og julebabka
Julestjernekagen er julekagen, der bliver ved med at imponere år efter år. Smuk på bordet og ganske julet med den røde remonce.
Gå til opskrift
Julestjernekage
Honningkagesnitter med smørcreme og tranebær
Honningkagesnitter med fordej, smørcreme og chokoladeovertræk – så bliver det ikke mere jul hjemme hos os. Husk at begynde i god tid.
Gå til opskrift
Honningkagesnitter med smørcreme og tranebær
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: