Følg med her:
Tranebærkompot på 15 minutter
Amerikansk kærlighed til tranebær
Tranebærkompot er først og fremmest fremragende tilbehør til vildt og til julemad. Du kender måske tranebærrene bedst fra Thanksgiving i USA – der er ikke grænser for, hvad de kan finde på med tranebær, og bærrene er i hvert fald et must til kalkunen.
Det var nok også en amerikaner, der i sin tid fik mine øjne (og mine smagsløg!) op for tranebærrenes velsignelser. Og siden er jeg gået all in. Jeg elsker den lidt bitre, syrlige og intense smag – så selv om man koger dem til kompot med sukker, har de masser af smag, der ikke bare er sød.
Jeg bruger selv tranebærkompotten som tilbehør til fx min nøddepostej og min champignonpie til jul.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 200 g tranebær (friske eller frosne)
- 75 g sukker
- 1 appelsin
Sådan gør du:
- Kog ingredienserne op i gryde, og lad det simre i 12-13 minutter, til alle tranebærrene er bristet. Køl kompotten af.
Andre opskrifter med tranebær
Hvis du også er faldet for tranebærrene, kunne du måske få lyst til for eksempel: