Tomattærte med aubergine og hytteost

Tomattærte med aubergine er en uimodståelig madtærte, der kombinerer mange af mine livretter i én: Tærte. Tomat. Ost. Aubergine. Og sprød tærtebund. Præcis sådan en madtærte, der er hele umagen værd!

Du kan forberede tomattærte med aubergine i god tid

Madtærter tager tid – når man laver det hele fra bunden. Men hvis du er god til at planlægge, kan du  sagtens gøre det nemt for dig selv, for du kan gøre det meste klar i forvejen:

  • Lad aubergineskiverne trække med salt, og grill dem med olie.
  • Bag de halve tomater.
  • Ælt dejen, og forbag bunden.

Så kan du samle tærten på 10 minutter og bage den. Klar på under en time.

Du kan også bage tærten helt færdig på forhånd. Så skal den bare varmes et kvarters tid ved 160 grader, før I skal spise.

Og tro mig: Den er umagen værd!

Tomattærte med aubergine

Tomattærte med aubergine

Forb. tid 1 time 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Hviletid efter bagning 15 minutter
Samlet 2 timer 15 minutter
Giv de første stjerner!
Tomattærten er det rene smovs for dig, der elsker madtærter. Fyldet er tilberedt med tid og kærlighed, og det kan du smage.
Antal: 6 stykker

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til tærtebunden skal du bruge:

  • 80 g hvedemel
  • 80 g grahamsmel
  • 80 g smør
  • smør (til tærteformen)
  • lidt salt (mellem to fingre)
  • lidt vand til at samle dejen med

Til fyldet skal du bruge:

  • 2 auberginer
  • 350 g tomater (gerne forskellige farver og størrelser)
  • 2 rødløg
  • olivenolie (til grønsagerne i ovnen)
  • 2 æg
  • 400 g hytteost
  • 2 tsk timian (delt i to – til tomaterne og til æggemassen)
  • ½ tsk rosmarin
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g ost (fx cheddar eller parmesan)

Sådan gør du: 

  • Auberginerne først: Skær dem i 1 cm tykke skiver, og pensl dem med olivenolie på begge sider. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, og grill dem i ovnen, til de er lysebrune. De skal grilles på begge sider. Når de er færdige – sæt til side.
  • Gør dejen klar: Hak smørret ud i de tørre ingredienser, og smuldr det, til det ligner revet ost. Tilsæt lidt vand, og saml dejen. Læg den på køl.
  • Nu tomaterne: Skær de store i skiver og de små i halve. Giv skærefladerne lidt olivenolie, timian, salt og peber. Bred dem ud på en plade med bagepapir med skærefladen opad. Tænd ovnen på 175 grader, og sæt dem ind. Giv dem ca. en halv time.
  • Løgene: Skær dem i tynde både, og smid dem op i en skål med 2 spsk olivenolie, salt og peber. Vend dem rundt, og bred også dem ud på en plade med bagepapir, og sæt dem ind i ovnen til tomaterne. De skal have 15-20 minutter v. 175 grader.
  • Smør en tærteform (helst metal) med smør. Rul dejen ud, og beklæd formen. Prik bunden med en gaffel.
  • Når løgene har taget lidt farve – tag dem ud, og sæt i stedet tærtebunden ind. Den skal have 15-20 minutter, også ved 175 grader.
  • Bland æggemassen: Riv osten, og rør den sammen med æggene, hytteosten, 1 tsk timian, rosmarin, salt og peber.
  • Tag tærtebunden ud efter 15-20 minutter, og saml tærten: Fordel halvdelen af æggeblandingen på tærtebunden, læg aubergineskiverne ovenpå. Fordel løgene på aubergineskiverne, og dæk dem med resten af æggeblandingen. Læg nu de halve tomater øverst – start i kanten og arbejd indefter.
  • Bag tærten ved 175 grader varmluft i 40-45 minutter. Lad den hvile mindst et kvarter, inden du skærer den ud.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tilbered tomater, løg og auberginer først

Når man bruger tomater i tærte, er det vigtigt, de ikke er for våde, for så bliver tærten det også. Derfor giver jeg dem en halv time i ovnen, hvor de nærmest bliver semidried. Løgene kommer ind i samme omgang, så de får den lækre lidt karamelliserede smag.

Auberginen kræver også noget kærlighed, før den kommer i tærten: Når jeg har tid, salter jeg skiverne først. Og under alle omstændigheder skal aubergineskiverne være møre, før de kommer i tærten. Det klarer jeg også i ovnen, men du kan sagtens stege dem på en pande, hvis du foretrækker det.

Så altså – en tomattærte med aubergine er et rigtig søndagsprojekt. Med mindre, du er god til at planlægge …

Tilbehør til tomattærte?

Server en god salat til tærten. Jeg elsker kålsalater, så jeg vil fx foreslå fx:

Grønkålssalat med granatæble og avocado
Min første grønkålssalat – den med granatæble og blød avocado. En himmelsk kombination!
Gå til opskrift
Grønkålssalat med granatæble og avocado
Rød spidskålssalat med quinoa
En flot, farvestrålende og nem salat, der både er god som tilbehør og som madpakke.
Gå til opskrift
rød spidskålssalat med quinoa
Tomattærte med aubergine og hytteost

GElsker du madtærter? Så kan du også prøve:

Rødbedetærte med feta og hytteost
En ny fortolkning af en rødbedetærte – med revne rødbeder, hytteost og feta. Den har gjort mig vild med rødbeder.
Gå til opskrift
Rødbedetærte med feta, hytteost og grov tærtebund
Champignontærte med hytteost og parmesan
I denne champignontærte får du virkelig fuldt smæk på smagen. Server tærten med en god salat. Og kryds fingre for en rest i morgen.
Gå til opskrift
Champignontærte med hytteost og parmesan
Magisk laksetærte med hytteost og spinat
Tærten med laks og hytteost har også fået lidt røget laks, der giver smagen en ny dimension. En rigtig familiefavorit. God til både aftensmad, frokost og buffet.
Gå til opskrift
Laksetærte med hytteost og spinat
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




    • Kære Marianne, faktisk minder den jo lidt om den Paul Holt, vi begge kender. Og hvidløg har da aldrig gjort en tomatret ringere … eller chili, som jeg jo ved, du sværger til 😉 Tak for kommentaren! Kh Bodil

    • Hej Jeanette
      det kan den sagtens. Bare sørg for, den er helt tøet op, inden du varmer den op igen – så kan du varme den i ovnen ved 140 grader (varmluft) i 15-20 minutter. 150 grader i alm. over-undervarme. God fornøjelse! Kh Bodil