Græskartærte med feta og spinat – vegetarisk madtærte

Sødligt græskar og salt feta er en himmelsk kombi i denne tærte med græskar, feta og spinat. En nem madtærte til aftensmad.

I Sydafrika fik vi serveret en græskartærte, der var SÅ lækker, at jeg er nødt til at gøre forsøget selv.

Blandingen af det søde græskar og de karamelliserede løg går afsindig godt i spænd med den salte feta – og spinaten. Et nyt hit i kategorien madtærte var født.

Tærte med græskar, feta og spinat

Tærte med græskar, feta og spinat

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet 1 time 10 minutter
Giv de første stjerner!
En skøn madtærte med sødligt græskar, salt feta og en sprød tærtebund med lidt fuldkorn. Server med en god salat.
Antal: 6 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til tærtebunden:

  • 100 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g smør
  • lidt salt
  • vand til at samle dejen med

Til tærtefyldet:

  • ½ græskar (fx hokkaido eller butternut)
  • 2 rødløg
  • olivenolie
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g hytteost
  • 3 æg
  • 150 g feta
  • 100 g frisk spinat
  • 1 tsk timian
  • friskkværnet peber

Sådan gør du: 

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skræl løg og butternut (eller skur hokkaido). Skær græskarret i tern og rødløget i både. Vend begge dele i olivenolie, salt og peber. Læg det på bagepapir på en plade og sæt det i ovnen ca. 20 minutter – til det har fået lidt farve, og løgene begynder at karamellisere.
  • Lav så straks tærtebunden: Smuldr smørret i melet og saml dejen – evt. med lidt vand. Rul dejen ud, smør tærteformen (helst metal) med olie og læg dejen i fadet. Prik dejen med en gaffel, og sæt den i ovnen. Et kvarters tid. Imens gør du resten af fyldet klar.
    Tip: I stedet for at smøre formen med olie kan du beklæde den med bagepapir.
  • Slå æggene ud i en skål, smuldr fetaosten i sammen med hytteost, spinat, peber og timian. Vend de ovnbagte løg og græskar i, når de er klar, og hæld det hele over i tærtebunden.
  • Bag din græskar tærte i ca. 40 minutter ved 180 grader. Den skal blive lysebrun, men ikke mere. Lad den hvile ca. 10 minutter (eller mere) – så samler den sig, inden du skærer den ud.
  • Lav salat til imens.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tærte med græskar – butternut, hokkaido eller?

Du kan sagtens bruge både butternut squash og hokkaidogræskar i tærten – eller andre lignende græskar. Forskellen er bare, at nogle græskar skal skrælles, fx butternut, og det er næppe nødvendigt med hokkaido.

I stedet for græskar kan du også lave tærten med søde kartofler, og de skal bare skures grundigt.

Græskartærte med feta og spinat

Tip om sprød tærtebund

Har du de klassiske tærtefade af keramik og porcelæn, kender du sikkert balladen: Blød tærtebund, der ikke rigtig vil op af tærtefadet. Så prøv at skifte til en metalform. Den gør underværker. Jeg ved godt, den ikke kan gå i opvaskemaskinen, men prøv alligevel.

Metalformen er langt bedre til at overføre varmen, så du får den sprøde bund – og tærten er langt nemmere at få ud af tærtebunden bagefter. De fleste metalforme har løs bund, hvilket bare gør det endnu nemmere.

Græskartærte med feta og spinat2

Gode madtærter med hytteost

Jeg holder meget af at bruge hytteost i mine tærter. Det indeholder godt med protein, og det giver en mindre mælkeagtig konsistens end fx creme fraiche, synes jeg. Både i en tærte med græskar og feta og i et par af mine andre madtærter fra opskriftsarkivet. Se fx:

Tomattærte med aubergine
Tomattærten er det rene smovs for dig, der elsker madtærter. Fyldet er tilberedt med tid og kærlighed, og det kan du smage.
Gå til opskrift
Tomattærte med aubergine
Champignontærte med hytteost og parmesan
I denne champignontærte får du virkelig fuldt smæk på smagen. Server tærten med en god salat. Og kryds fingre for en rest i morgen.
Gå til opskrift
Champignontærte med hytteost og parmesan

Vil du gerne spare lidt på fedtstoffet i tærtedejen, kan du finde en lidt mere fedtfattig grov tærtebund her.

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. Hej,

    Tak for en skøn hjemmeside:-). Hvilken størrelse er den aflange tærteform, du bruger til butternut-tærten?

    Kh fra Mai.

    • Hej Mai, tak for din søde besked 🙂 Tærteformen er 11×35 cm – faktisk lidt i underkanten til opskriften. Så nogle gange laver jeg en lillebitte galette af det sidste (søg på galette på bloggen, så kan du se princippet). Kh Bodil

  2. Hej Mutti
    Jeg vil prøve denne tærte, men jeg er usikker på, hvordan spinaten skal bruges? På forhånd tak.

    • Hej Lisbeth, jeg vender bare spinaten i fyldet, inden jeg putter fyldet i tærtebunden. Håber det giver mening ? kh Bodil

  3. Hej Bodil,
    Mange tak for denne opskrift.
    Tror du at man kan fryse tærten inden man bage den og så bage den om en uge for eksempel?
    På forhånd tak.
    Anna

    • Hej Anna – umiddelbart vil jeg ikke tro, det er en god idé at fryse tærten (og friske æg) før bagning. Men du kan sagtens bage den færdig, køle den ned omgående – og så varme den, når den skal spises. Tø tærten helt op, inden du genopvarmer, og varm den så op i 15-20 min ved 150 °C (over-undervarme) eller 135 °C (varmluft). Håber det hjælper 🙂
      Kh Bodil