Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Surdejsboller med malt og kastanjer er fulde af sødlig aroma - og allerbedst bare med smør eller ost. Og de er væk på rekordtid!
Surdejsboller er et evindeligt eventyr, når først man kommer i gang. Denne gang blev det mørke surdejsboller med malt og kastanjer. Maltsirup og kastanjer kan noget sammen – noget sødt, der ikke er FOR sødt. Fuldt af skøn aroma. Og ideelt til en bolle, der bare skal spises med smør eller ost.
Hvis du ikke er så dus med surdejsboller, så tjek min grundopskrift på surdejsboller her.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Malt i bagværk snyder øjet. Man fristes til at tro, at her er der VIRKELIG tale om grovbrød, fordi det er så mørkt. Men nej. Mørk maltsirup farver brødet mørkebrunt, men det er – som al sirup – sødt. Heldigvis på den fede måde, hvor der følger masser af aroma med.
Jeg køber min mørke maltisirup hos Meyers bagerier. Du kan sikkert finde en lysere maltsirup i din helseforretning – hvor de måske også har maltmel, som du kan prøve.
Hvad er en glutentest, og kan du mon lave surdejsboller uden maskine? Det kan du læse mere om her. Og surdejseventyret, det kan du læse mere om her.
Boller med kastanjer har længe stået på min ønskeseddel, og nu blev de endelig til noget. Ikke til min fødselsdag – men til min mands. Man skal jo give noget, man selv vil blive glad for, ikke?
Jeg elsker kastanjer, så jeg holder altid øje med kastanjesæsonen (og jeg spejder efter retter med kastanjer, når jeg spiser ude). Men det bedste, der er sket for mig på den front er, at jeg har opdaget, at jeg kan købe frosne og afskallede kastanjer i Inco. Lige nede i Kødbyen, 3 cykelminutter hjemmefra.
Desværre er Inco kun for os med CVR-nummer, og ikke alle bor så tæt på Inco, som jeg gør. Derfor har jeg også givet et tip om at afskalle kastanjer nedenfor. Jeg synes, det er nemmest at koge kastanjerne, men hvis du er mere tilhænger af at smide dem i ovnen, så googler du bare det.
Hvis du er heldig kan du også finde kastanjerne i andre butikker – det ændrer sig fra år til år.
Hvis du ikke har adgang til pillede kastanjer, kan du lave dem selv. Husk at købe rigtige spisekastanjer. Køb rigeligt, og køb en god fransk kvalitet. Der er altid nogle dårlige imellem, men jo bedre kvalitet, du køber – jo færre skal du pille forgæves.
Fremgangsmåden er simpel – men lidt udfordrende for os, der er udstyret med en begrænset tålmodighed:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)