Bland vand, surdej, gær og maltsirup. Tilsæt melet, og rør på røremaskine i 5 minutter. Tilsæt saltet, og rør videre, til dejen kan bestå glutentesten og slipper skålens sider. Det tager ca. 10 minutter yderligere.
Imens: Hak kastanjerne groft.
Når dejen er rørt næsten færdig: Tilsæt kastanjerne, og rør færdig.
Smør en ren skål eller condibøtte med olie, og hæld dejen over i den. Dæk den med folie, eller læg låg på. Lad dejen stå på køkkenbordet en times tid, til den er begyndt at hæve. Sæt den så i køleskabet (ikke under 5 grader) i 6-18 timer.
Tag dejen ud af køleskabet, og tænd ovnen på max varme, gerne varmluft. Sæt to plader i ovnen, den ene gerne med bagestål. Læg et stykke bagepapir klar på bordet.
Når ovn (og bagestål) er HELT varme: Drys et tæt lag mel på bordet, og skrab f•o•r•s•i•g•t•i•g•t dejen ud på melet.
Dyp fingrene i mel, tag fat i de to fjerneste ‘hjørner’ af dejen, og fold dejen sammen til halv størrelse – svup!Skær dejen igennem på langs med dejskraberen, skub de to halvdele blidt fra hinanden, og skær dem i passende stykker. Læg dem på bagepapiret med dejskraberen.Se teknikken i videoen - en anden dej, men samme teknik.
Tjek at ovnen er HELT varm. Sæt bollerne ind, og hæld 1/2 dl vand i den nederste plade. Sæt et ur på 12 minutter. Tjek - måske skal de have lidt mere. Lidt mørk skorpe smager godt – men sort skorpe gør ikke ;-)