Følg med her:
Spidskålssalat med koriander, cashews og appelsindressing
Søger du en enkel salat som tilbehør – fx til en chili, en indisk gryderet eller en anden krydret ret? Så – voilá! Kombinationen af spidskål og koriander gør den ideel til en eksotisk aftensmad.
Men den vil heller ikke være ringe til en stegt rødspætte.
Spidskålssalat er nemt tilbehør
Dagens spidskålssalat er såre simpel. Kålen skal bare snittes fint – gerne på et mandolinjern – og blandes med koriander. Drys med ristede cashewnødder og dryp den gode dressing over.
Hvis du vil have lidt ekstra fyld i salaten, kan du enten bruge æbler eller appelsiner i tern – eller bær.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 400 g spidskål
- 15 stilke koriander
- ½ dl ovnristede usaltede cashewnødder
Til appelsindressingen skal du bruge:
- 1 appelsin (fintrevet skal + ½ dl saft)
- ½ dl æblecidereddike
- 1 spsk flydende honning
- 1,5 dl rapsolie
- 1 dl olivenolie
- 1,5 spsk ravigotte sauce
- ¼ tsk salt
Top evt. op med:
- Sprøde æbler i tern
- Appelsin i tern
- Friske bær – hvad du har
Sådan gør du:
- Rist cashewnødderne på panden.
- Riv skallen fint af appelsin. Pres saften. Ryst dressingen sammen i et glas med låg.
- Snit spidskålen fint – gerne på et mandolinjern. Pil korianderbladene af stilkene, og hak bladene groft (gem nogle til pynt).
- Vend spidskål og koriander sammen i en salatskål eller et salatfad. Fordel ca. ½ dl af dressingen over. Drys med hakkede cashewnødder.
Spidskål, koriander – og dronningen af dressing!
Dressingen er dronningen i denne friske spidskålssalat med koriander. Dressingen er lavet på appelsinsaft og -skal – plus den magiske ravigotte sauce. Og dressingen er det eneste i opskriften, der tager lidt tid.
Genvejen til hurtig salat
Min genvej til hurtig mad er, at jeg aldrig laver dressing til én dag, skyller krydderurter til én servering eller rister nødder til én salat.
- Jeg laver en god stor flaske dressing, som jeg gemmer i køleskabet (faktisk har jeg typisk 2-3 forskellige – de holder rigtig længe på køl).
- Jeg skyller et helt bundt koriander, pakker det i et rent viskestykke og har så til det meste af ugen.
- Og jeg rister en hel plade nødder i ovnen ad gangen. Så er de klar til hurtig aftensmad, madpakke eller snack.
Og SÅ er salaten hurtigt lavet.