Spidskålssalat med koriander, cashews og appelsindressing

Dressingen er konge i denne friske spidskålssalat med koriander. Lavet på appelsinsaft og lidt magi - overraskende god!

Søger du en enkel salat som tilbehør – fx til en chili, en indisk gryderet eller en anden krydret ret? Så – voilá! Kombinationen af spidskål og koriander gør den ideel til en eksotisk aftensmad.

Men den vil heller ikke være ringe til en stegt rødspætte.

Spidskålssalat er nemt tilbehør

Dagens spidskålssalat er såre simpel. Kålen skal bare snittes fint – gerne på et mandolinjern – og blandes med koriander. Drys med ristede cashewnødder og dryp den gode dressing over.

Hvis du vil have lidt ekstra fyld i salaten, kan du enten bruge æbler eller appelsiner i tern – eller bær.

Spidskålssalat med koriander, cashews og appelsindressing

Spidskålssalat med koriander, cashews og appelsindressing

Forb. tid 18 minutter
Giv de første stjerner!
En virkelig simpel salat, der passer godt til eksotisk, krydret mad. Klar på kun 15 minutter.

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 400 g spidskål
  • 15 stilke koriander
  • ½ dl ovnristede usaltede cashewnødder

Til appelsindressingen skal du bruge:

  • 1 appelsin (fintrevet skal + ½ dl saft)
  • ½ dl æblecidereddike
  • 1 spsk flydende honning
  • 1,5 dl rapsolie
  • 1 dl olivenolie
  • 1,5 spsk ravigotte sauce
  • ¼ tsk salt

Top evt. op med:

  • Sprøde æbler i tern
  • Appelsin i tern
  • Friske bær – hvad du har

Sådan gør du: 

  • Rist cashewnødderne på panden.
  • Riv skallen fint af appelsin. Pres saften. Ryst dressingen sammen i et glas med låg.
  • Snit spidskålen fint – gerne på et mandolinjern. Pil korianderbladene af stilkene, og hak bladene groft (gem nogle til pynt).
  • Vend spidskål og koriander sammen i en salatskål eller et salatfad. Fordel ca. ½ dl af dressingen over. Drys med hakkede cashewnødder.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Spidskål, koriander – og dronningen af dressing!

Dressingen er dronningen i denne friske spidskålssalat med koriander. Dressingen er lavet på appelsinsaft og -skal – plus den magiske ravigotte sauce. Og dressingen er det eneste i opskriften, der tager lidt tid.

Genvejen til hurtig salat

Min genvej til hurtig mad er, at jeg aldrig laver dressing til én dag, skyller krydderurter til én servering eller rister nødder til én salat.

Og SÅ er salaten hurtigt lavet.

Spidskålssalat med koriander, cashews og appelsindressing
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: