Spicy, vegetarisk thaisuppe med kokosmælk og rød karry

Vegetarisk thaisuppe er en skøn, nem suppe, du kan lave på en halv time. Tjek 3 tips om de rigtige ingredienser - og få en skøn, spicy suppe!

Thaisuppe med kokosmælk og rød karry er sådan en suppe, jeg altid kan komme tilbage til, når jeg ikke kan finde på aftensmad. Den smager simpelthen så godt, den er nem at lave, og min familie bliver glad. Har du brug for flere gode grunde?

Thai suppe – nu for vegetarer

Thaisuppe er for det meste noget med fisk eller kylling, men jeg tænkte, at den da garanteret også kan klare sig fint uden. Så med inspiration fra en af vores venner blev det blev en skøn, spicy vegetarisk thaisuppe. Hun delte gerne sin opskrift, men stort set alle ingredienser var ‘en passende mængde’, så jeg gik lidt mere systematisk til værks.

Dermed ikke sagt, at du ikke kan ændre på mængderne. Du kan såmænd også putte andre ting i, hvis du har lyst. En thaisuppe er rimeligt robust, bare krydringen grundlæggende er i orden. Og det er den her.

Så hvis der ligger nogle trætte grøntsagsrester og kigger i køleskabet, så gi’ dem nyt liv i thaisuppen. Og hvis du foretrækker det, kan du også give den lidt rejer, fisk eller kylling. Se under opskriften.

Spicy, vegetarisk thaisuppe med kokosmælk

Spicy vegetarisk thaisuppe

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet 30 minutter
Giv de første stjerner!
Thaisuppen er en ægte favorit herhjemme. Den fylder kroppen med varme og magiske asiatiske smage – og den er pivnem at lave!
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 200 g gulerødder
  • 200 g søde kartofler
  • 100 g forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 15 g frisk ingefær
  • 1 citrongræs
  • smagsneutral olie
  • 1 tsk rød karrypasta (eller efter smag)
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk soya
  • 4 dl tomatpassata
  • 1 dåse kokosmælk (den fede)

For ekstra mæthed:

  • 1 dåse kikærter (eller andre bælgfrugter)
  • 200 g nudler

Til servering

  • Frisk koriander
  • Groft madbrød (nudler eller naan)
  • Limebåde

Sådan gør du: 

  • Rens gulerødder, søde kartofler, forårsløg, hvidløg og ingefær. Trim og bank citrongræs, så det kan frigive sin himmelske smag.
  • Snit gulerødder og søde kartofler i mundrette stykker. Skær forårsløgene i skrå skiver. Pres eller hak hvidløg fint, og riv ingefæren fint.
  • Steg karrypasta i olie ved middelvarme – et minuts tid. Tilsæt gulerødder, søde kartofler, hvidløg og ingefær, og vend rundt et par minutter mere.
  • Tilsæt bouillon, soya, tomatpassata, kokosmælk og citrongræs til suppen, og lad den simre i 10-15 minutter.
  • Tilsæt forårsløg plus evt. bælgfrugter eller nudler de sidste 5 minutter. Smag til – og server med lime og frisk koriander på toppen.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

3 tips om ingredienser i thaisuppe

Grundlæggende er suppen enkel, og der er ikke så mange sære ting i. Men der er tre ingredienser, der lige får et ord med:

  • Rød karry. Jeg bruger en ret stærk version fra mit thaisupermarked – hvis du bruger en fra et almindeligt supermarked, kan du sikkert bruge mere.
  • Kokosmælk. Ikke light. Der er også bouillon i suppen, så en god kokosmælk skal den ikke snydes for. Det bliver simpelthen for tamt.
  • Og en ting du ikke må springe over: Citrongræs. Det er altså en himmelsk ingrediens, jeg vil til at bruge noget oftere.
Spicy, vegetarisk thaisuppe med kokosmælk

Vegetarisk thaisuppe med ekstra protein

Hvis du vil have suppen til at mætte lidt mere, kan du nemt hælde en dåse drænede kikærter i eller tilsætte 2 dl pillede edamamebønner. Bare varm dem med til sidst.

Du kan også sagtens koge nogle nudler med i suppen til sidst. Så mætter den mere.

Andre vegetar thairetter?

Elsker du smagen af Thailand, så kig forbi:

Nem thairet med masser af grønsager og kulør
Hvis du elsker masser af grøntsager og smagen af Thailand, så er du kommet til den rette ret!
Gå til opskrift
Nem thairet med masser af grønsager og kulør
Thaisalat med nudler og den bedste peanutdressing
Der er masser af farve og vidunderlig smag i denne thai-inspirerede grove salat med nudler. Mad til øjnene, til maven og til dit mikrobiom!
Gå til opskrift
Thaisalat med nudler og peanutdressing
Thai hummus med peanutbutter
Thai hummus er en hummus lavet med peanutbutter i stedet for tahin – og med asiatiske smage. En uimodståelig smagskombination til dip, spread eller til en thai-inspireret aftensmad.
Gå til opskrift
Thai hummus med peanutbutter og soya
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: