Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Rhakat - fetasnacks med persille

Sigara Böreği – eller sigara börek – er en tyrkisk snack, som vi fik første gang på en bådtur på Middelhavet. Ungerne kastede sig over dem, og det forstår jeg godt. Sprøde, fede og salte – lige hvad man trænger til efter en tur i bølgerne. Så de smager af ferie!

I Tyrkiet (og i Libanon, hvor de også laver dem) får man typisk de lækre snacks i cigarfacon – på engelsk kalder man dem cheese rolls, og det henviser jo fint til den aflange facon. Men jeg laver dem i trekanter, så det er nemmere at udnytte fillodejen og sikre, de er helt lukkede, når de skal frituresteges. Og det skal de!

Navnet får mig til at tænke på min græske boureki, og smagen er også noget derhenad. Boureki er bare en mere ‘rigtig’ middagsret, men klart i familie.

Til sigara börek skal bruge:
En pakke fillodej
100 g feta
100 g mozzarella (eller hytteost – eller nøjs med feta – dobbelt op)
Et bundt bredbladet persille, hakket
5 dl rapsolie

Sådan gør du:
Smuld og bland ostene, også med den hakkede persille.
Læg filodejen ud på bordet, og skær den i 4 lige brede baner på langs (gerne gennem alle lag på én gang).
Læg fyldet i små toppe i den ene ende af strimlerne, og fold til trekanter, så de bliver lukket på alle leder og kanter. Pensl den sidste snip med vand, så den lukker tæt (virker som lim på fillodejen).

Fritér i rapsolie i ca. 1 minut på hver side.
 

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.