
Boureki er en herlig græsk vegetarret, der originalt bliver lavet med squash, løg og kartofler. Men jeg er ikke så god til at følge en opskrift alt for slavisk … så jeg fik lavet en lidt anderledes vegetarisk boureki, nærmest en squashpie.
Opskriften her er inspireret af min mor, der havde haft næsen ude i køkkenet på nogle små restauranter på Kreta. Og det er helt i hendes ånd, at jeg heller ikke følger hendes oprindelige foreskrifter ;-) Hun lavede altid om på noget, når hun først kom i gang.

Boureki efter tøm-køleskabet-princippet
Sagen er, at jeg havde lidt andre gode sager i køleskabet – og madspild kan vi jo ikke li’ – så min boureki blev med med squash, løg og hokkaido græskar. Det smagte fremragende.
Forskellen på hokkaido og kartofler er ikke bare farve og smag. Hokkaidoen indeholder ikke så meget stivelse som kartoflerne, så hvis du gerne vil have en mere fast pie, så grib godt ned i kartoffelskuffen.
Jeg er for øvrigt helt overbevist om, at du sagtens kan forsøge dig med andre grønsager og rodfrugter. Prøv dig frem – og få tømt køleskabet :-)
Bourekien er god med en grøn salat til.
Mere smag af Grækenland?
Hvis du er til græske vegetarretter, så tjek også:



Mums!
Prøvede retten uden Hokkaido men med kartoffel skiver i stedet, og uden butterdejslåg, som vi fik den på en restaurant på Kreta. Det smagte rigtigt godt. Lækkert.
Hej Thomas,
Dejligt at høre! Det er lige præcis sådan, opskriften skal bruges, synes jeg. Og smagen af Kreta er bestemt ikke det værste …
Tak fordi du læser med :-) Kh Bodil