Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Peanutsauce er en helt uundværlige dip til indonesisk satay. Ofte laver jeg den som supplement til en herlig karrysovs med kokosmælk. Jeg kan simpelthen ikke vælge, og derfor laver jeg dem begge.

Det er peanutsaucen til højre. Karrysovsen er denne.

Peanutsauce med kokosmælk – smager fantastisk

Peanutsauce er en forrygende indonesisk opfindelse, der giver mange måltider et kæmpe smagsboost. De fleste kender den nok fra indonesisk satay, men i forskellige variationer kan den såmænd også løfte en måltidssalat med nudler eller en forårssalat med asparges.

Saucen rummer en intens smag med mange af de indonesiske (og generelt asiatiske) ingredienser:

  • Peanutbutter. Selvom saucen skal være cremet, synes jeg, det er lækkert med lidt crunch, så jeg bruger en crunchy peanutbutter. Men du vælger selv.
  • Soya. Umami og salt – soya virker som en smagsforstærker.
  • Chili. Jeg bruger 1/2-1 fireflame chili, men jeg smager altid på den først. For der er forskel, uanset hvad der står på pakken.
  • Ingefær. Frisk ingefær smager helt anderledes end tørret, så selvom det er en lidt besværlig knold, er den bøvlet værd. Riv den fint.
  • Lime. Kan du bruge citron i stedet? Nej. Lime har en aroma, der passer så godt til det asiatiske køkken. Gem citronen til en anden dag.
  • Kokosmælk. Kokosmælken gør saucen cremet og tager spidsen af det salte, det stærke og det syrlige.

Den nemmeste peanutsauce …

Modsat mange andre typer sauce er peanutsauce virkelig nem at lave: Bare find ingredienserne frem, gør dem klar, og varm dem op i en gryde. Det tager lige nogle minutter at smelte peanutbutteret, men bare rør undervejs, så kommer det. Smag til med lime.

Det var det.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Varm peanutsauce

Aftensmad

Forberedelse: 10 minutter

Til den varme peanutsauce skal du bruge:

  • 4 dl kokosmælk

  • 4 spsk peanutbutter, creamy eller crunchy

  • 1,5-2 spsk soya

  • frisk chili efter smag, fint hakket – eller 1/2 tsk sambal oelek

  • 1-2 fed hvidløg, presset

  • 20 g frisk ingefær, fint revet

  • 1-1,5 spsk farin

  • ca. 2,5 spsk frisk limesaft

Sådan laver du varm peanutsauce:

  1. Varm alle ingredienser op i en gryde (dog ikke limesaften). Lad det koge op langsomt og rør godt rundt, til peanutbutteret er smeltet og fordelt. Smag til med limesaft.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Peanutsauce og karrysauce - til indonesisk satay

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Varm peanutsauce med kokosmælk

    1. Tak! Ja, der er blevet udviklet på den – og jeg bliver altid glad for at finde en rest i fryseren :-) Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.