Følg med her:
De bedste snacks med ost
Snacks med ost og sesam
Opskriften her startede egentlig med nogle suppebrød – en bolledej med revet ost og sesam. Vi elsker dem som tilbehør til alverdens supper vinteren igennem. Suppebrødene er en af de opfindelser, min mor gjorde, da hun lavede den første kogebog til varmluftsovne – for virkelig mange år siden. Opskrifterne blev testet igen og igen, så de her suppebrød med ost er en af mine mest gennemprøvede opskrifter! (Tak mor).
Så var det, vi fandt ud af at skære ostebrødene i tynde skiver og riste dem i ovnen. De gode snacks med ost var født – og den bliver jeg aldrig træt af.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
Til dejen skal du bruge:
- 25 g gær
- 3 dl mælk
- 150 g cheddarost
- 65 g smør
- 1 æg
- 75 g fine havregryn
- 300 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 1,5 dl sesamfrø
Til drys og pynt udenpå:
- 1 æg
- sesamfrø
Sådan gør du:
Først laver du suppebrød med ost:
- Opløs gæren i lidt af mælken. Riv osten groft. Smelt smørret blidt, tilsæt resten af mælken. Rør så dejen godt sammen, og lad den hæve lunt en time. Du kan også stille dejen køligt og vente længere.
- Tag dejen ud på bordet, ælt den igennem, og del den i 6 lige store stykker. Rul dem ud til stænger på længde med dine bageplader, læg 3 på hver plade (på bagepapir). Lad dem efterhæve 30-60 minutter.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Pensl stængerne med æg, drys med sesamfrø og pensl igen. Så bliver sesamfrøene hængende!
- Bag dem til de er lysebrune i 15 minutter, måske lidt mere. Skær dem i passende stykker til suppebrød. Eller …
Bagefter laver du ostebrød til snacks med ost:
- Lad stængerne køle af, og skær dem i tynde skiver, 4-5 mm. Læg dem tæt, side om side på bagepapiret. Giv dem nu 12-15-20 minutter i ovnen, alt efter tykkelse og hvordan din ovn opfører sig. Hold øje! Det er så ærgerligt, hvis de bliver for mørke. Men er de for lyse, er de også bløde.
- Gem dine snacks i glas med tætsluttende låg eller lukkede plasticposer.
Tryl dine suppebrød om til snacks med ost og sesam
De sprøde ostesnacks smager virkelig godt (ristet brød og gratineret ost i én snack – what’s not to like?) – og du får en snack, der ikke er fedtet ind i friture. Dip behøver den ikke. Men en glas vin fredag aften – joh …
Jeg laver gerne en stor portion, så jeg har noget at hapse, når jeg ellers er lækkersulten.
Suppebrød til mere end suppe …
Får du ikke sat alle ostebrøde til livs, mens de er friskbagte? Så gem resten i fryseren. Og bliv glad, hver gang du laver suppe hele vinteren. For eksempel minestrone, god gammeldags klar suppe eller kartoffelsuppe …
Suppebrød med ost er forholdsvis fede, så jeg vil anbefale, at du kun har dem i fryseren i 2-3 måneder. Men så er den vinter forhåbentlig også på hæld! Bliver der nogen til overs, tryller du dem bare om til snacks med ost i stedet for.
Suppebrødene er forresten også et hit i madpakken, især hvis du har en brødrister ved hånden til frokost.
De sprøde snacks er bare go’e. Altid. Fx til en drink i utide, til den lille sult klokken 17 eller til et lille overlevelseskit på rejsen.
Elsker du også bagværk med sesam?
Så har jeg også et par andre forslag: