Små blåbærsnegle med marcipan – i muffinforme

Blåbærsnegle med marcipanremonce passer rigtig godt til brunch eller bare til den lille søde sult ved kaffetid. Bagt i muffinforme.

De små blåbærsnegle er en god opfindelse til dig, der ikke synes, du skal have en stor snurre. Men bare en lille sød snegl til kaffen eller måske i stedet for kanelsnegle til brunch? Jeg har bagt dem i mine muffinforme, så de holder på al den gode snaskede remonce, og du kan toppe op med lidt glasur, hvis du synes. Ellers måske bare et drys flormelis.

Opskriften kom til verden, fordi jeg havde rester fra jul. En rest marcipan. Og en rest frosne blåbær fra besøg af døtrene. ‘Efter jul’ betød så også, at der ikke skulle bages store snurrer, og i stedet blev det små fine blåbærsnegle i muffinforme.

Koldhævede blåbærsnegle – eller brug ekstra gær

Fremgangsmåden er stort set den samme som ved mine luksus kanelsnegle: En blød gærdej med smør fyldt med lækker remonce. Her fik remoncen så bare marcipan, blåbær og citronskal i stedet for kanel.

Jeg er stor tilhænger af koldhævede snegle, fordi jeg kan lave dem dagen i forvejen og hurtigt bage dem til morgenmad, brunch, gæster eller bare os selv. Men du kan sagtens lave dem på én dag. Bare brug lidt ekstra gær og sæt dem til at hæve lunt, når du har formet dem. De skal nok hæve en lille times tid, alt afhængigt af hvor varmt de står.

Blåbærsnegle i muffinforme

Små blåbærsnegle med marcipan

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Hævetid 10 timer
Samlet 10 timer 57 minutter
Giv de første stjerner!
Små bløde og luftige snegle med blåbærremonce er en delikat lille kage til kaffen eller til brunch.
Antal: 12 stk.

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til dejen skal du bruge:

  • 5 g gær (brug 25 g, hvis du vil bage i dag)
  • 1,5 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 tsk kardemomme
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 260 g hvedemel
  • 50 g smør

Til blåbærremoncen skal du bruge:

  • 125 g blåbær (gerne fra frost)
  • 50 g sukker
  • 1 citron (skal + 2 spsk saft)
  • 75 g marcipan
  • 50 g smør (stuetemperatur)

Blåbærglasur til pynt:

  • 20 g blåbær
  • flormelis

Sådan gør du: 

Sådan laver du dej til blåbærsnegle:

  • Opløs gæren i vandet, og rør det sammen med mælk, æg, mel, kardemomme, sukker og salt på maskine – uden smørret i første omgang. Ælt til dejen er helt jævn og lidt tung i det.
  • Skær smørret i tern, og tilsæt det. Rør igen til dejen er helt jævn, og til den slipper skålen – nu er den også blødere. Sæt den til at hæve en times tid ved stuetemperatur. Dæk så dejen, og sæt den koldt (5-8 grader) til i morgen. Hvis du har brugt ekstra gær – spring koldhævning over.

Sådan laver du remonce til blåbærsnegle:

  • Riv citronskal, og pres citronsaft. Kog blåbærrene op med sukker og citronsaft. Lad det simre nogle minutter, mens du rører jævnligt, til det samler sig til kompot. Sæt det koldt.
  • Riv marcipanen, og rør den med det bløde smør. Tilsæt blåbærkompotten (kold!) og citronskal, og rør remoncen jævn. Du kan også lave remoncen i minihakker eller foodprocessor.

Sådan laver du blåbærsneglene:

  • Rul dejen ud til ca. 30 x 46 cm, og fordel remoncen ovenpå. Rul den sammen på den lange led. Den strækker sig lidt, så du har i hvert fald 48 cm.
    (Hvis du laver dobbelt portion, rul ud to gange).
    Blåbærsnegle i muffinforme
  • Skær den lange pølse i stykker på ca. 4 cm (en portion giver 12 stk.), og sæt dem i muffinformene. Lad dem hæve en times tid. Tænd ovnen på 200 grader varmluft et kvarter før, du vil bage.
    Tip: Du kan også sætte dem tæt i en lille bradepande 3*4 stk., hvis du foretrækker det.
    Blåbærsnegle i muffinforme
  • Bag dine blåbærsnegle i 12-15 minutter, til de er lysebrune. Lad dem køle af på en bagerist.
  • Pynt med flormelis eller blåbærglasur: Blend lidt blåbærmarmelade med flormelis, til du har en tyk glasur. Fordel den på sneglene enten med en teske eller en sprøjtepose. Se billede nedenfor.
    Blåbærsnegle i muffinforme
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Blåbærsnegle i muffinforme

Hurtig remonce? Brug blåbærmarmelade

Hvis du vil gøre det lidt nemmere for dig selv, kan du sagtens bruge blåbærmarmelade i stedet for selv at koge blåbærkompot. Så bare tag godt og vel 1,5 dl blåbærmarmelade, og rør det i den revne marcipan og det bløde smør. Og citronskal – det giver et fantastisk medspil til blåbærrene.

Du kan naturligvis også bruge alle mulige andre slags bær-marmelade. Så kan du få hindbærsnegle, skovbærsnegle (ikke at forveksle med skovsnegle), brombærsnegle, solbærsnegle, tyttebærsnegle … De syrlige bær kræver ikke citron, men citronen giver et spark til milde bær som blåbær og brombær.

Blåbærsnegle i muffinforme
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: