Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Avocado salsa er et hit til din mexikanske mad - lidt en mellemting mellem tomatsalsa og guacamole.
Du kan også servere den med tortilla chips som en lille appetitvækker.
Elsker du avocado og mexicansk mad, så er en avocado salsa lige noget for dig. Jeg hakker min salsa temmelig groft, men du bestemmer selvfølgelig selv, hvor fin eller grov din salsa skal være.
Avocado salsaen pepper dit mexicanske måltid op – frisk og god også i en mexicansk bowl, til tacos eller bare serveret med tortilla chips som en lille appetitvækker.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Den enkle opskrift kan du tilpasse, så den passer lige til dine smagsløg.
Der er flere forslag til variationer under opskriften.
Du kan bruge din salsa til alle mulige mexicanske og mexicansk inspirerede retter. Prøv fx til:
Det mest krævende til avocado salsaen er, at du skal bruge bløde, modne avocados. Men ikke overmodne. Det er det lille lotteri, du lige skal vinde i først.
Men ellers er det den nemmeste salsa – nærmest en slags grov guacamole: Du skal bare snitte avocado og tomater i grove stykker, rødløg og lidt chili helt fint, frisk koriander som du synes og tilsætte lidt hvidløg. Pres så ca. 1 lime ud over salsaen, og smag til med salt. Bum. Det tager ikke mere end 10 minutter i mit køkken. Og det smager himmelsk!
Hvis nogen ikke bryder sig om stærk mad, kan du skrue ned for chilien, og hvis andre ikke er fans af koriander, kan du udelade den og evt. bruge lidt bredbladet persille i stedet.
Meget ofte serverer jeg salsa helt uden anden mexicansk mad – bare som en hurtig snack, når sultne gæster vælter ind ad døren.
Du kan twiste din avocadosalsa med andre ingredienser – prøv fx:
For det meste køber jeg bare mine tortilla chips. Men denne gang fik jeg lyst til at lave dem selv, og det kan du selvfølgelig også.
Du skal bruge en pose ikke for store tortillas, 2-3 dl nogenlunde smagsneutral olie og lidt flagesalt. Sådan gør du:
Hvis dine tortilla chips er for lyse, er det også bløde. Det må du lige eksperimentere lidt med …
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Har været i Mexico og er bare total vild med mexicansk mad
Samme her! Tak for at skrive ❤️
Kh Bodil