Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Rødkålssalat med æbler er både smukt og smagfuldt tilbehør til efterårskøkkenet. Her i lækkert selskab med søde dadler og salt feta.
Rødkålssalat med æbler er en af mine kålfavoritter i vinterkøkkenet. Det er som om, at jo mørkere det bliver udenfor, jo grovere må maden gerne blive.
Og grov i det, det er rødkål … men det har også sine fordele. Det kan du læse lidt om under opskriften.
Inden du går i gang, vil jeg sige: Hvis du vil gøre det nemt for dig selv – også næste gang du laver salat – så start med at lave en god stor portion af min klassiske olie-eddike-dressing.
Den er helt perfekt til rødkålssalat med æbler. Det syrlige går virkelig godt i spænd med æblerne, de søde dadler, den salte feta – og kålen, selvfølgelig. Og til mange andre salater, og derfor har jeg altid sådan en flaske stående i køleskabet.
For dig, der ikke lige synes, du skal lave en stor portion lige nu, er der en ‘her-og-nu’-dressing i opskriften nedenfor.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Måske har du hørt om at massere grønkål. Men faktisk gælder lidt det samme for rødkål. Sådan en frisk sprød rødkål kan godt være en genstridig fætter, og derfor anbefaler jeg at massere den først.
Eller faktisk, lad os nu tage det hele med:
Du kan også massere med salt. Salt har den egenskab, at det åbner fibrene i kålen, så du kan skylle nogle af bitterstofferne ud. Det giver en lidt rundere smag, og kålen bliver nemmere at fordøje. Det foregår således:
Jeg serverer rødkålssalat alle de steder, mange andre sikkert vælger traditionel dansk rødkål. Til julemad, and og andre lidt fede spiser.
Men ikke nok med det. Jeg spiser den også til vinterens tærter og gryderetter – og til frokost, ikke at forglemme. Smid en håndfuld edamamebønner i, så har du en god frokostsalat, der mætter – og lyser op i den grå vinter.
Måske har du hørt, at jo mere grov og bitter kålen er, jo sundere er den for dig og din mave. Du har måske også hørt, at tarmen er vores tredje hjerne (efter store- og lillehjernen, forstås). Og hvis det har noget på sig, skal det da ikke være nogen skade til.
Men hvem siger, at grov og bitter kål ikke kan være lækker og kalde på en portion mere?
Denne her rødkålssalat lever i hvert fald op til alle mine kålsalatkrav – og lidt til. Den grove rødkål får masser af sødt, sprødt og salt selskab – snyd kan du sige – men det får i hvert fald banet vejen for masser af kål – lige ned i løgnhalsen.
Vil du gerne variere din rødkålssalat, får du et par forslag her:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Fantastisk salat, lavede også nøddepate og svampesovs, meget lækkert
Kære Marie-Louise, tusind tak for den søde kommentar! Så kan jeg godt glæde mig til at servere salaten til en julefrokost i morgen – og håbe, de også bliver glade 🙂
Kh Bodil
Hej Mutti
Tak for din anbefaling om at kramme kålen. Jeg brugte metoden med olie på fingrene og var glad for resultatet – blødere og mildere kål.
Friske dadler, som jeg ikke kunne få, blev erstattet med halve grønne druer. Det var ok, men dadler er nok bedst.
Mvh Else Marie
Hej Else Marie
Tak for at skrive – godt du kunne bruge tippet med kålen. Og så krydser jeg fingre for, at der snart er friske dadler igen 🙂
Kh Bodil
Lækker salat
Tusind tak Linda! Også en evig favorit hos os!
Kh Bodil