Rød spidskålssalat med quinoa – salat til madpakken
Rød spidskålssalat med quinoa er en smuk kålsalat, der både pynter på bordet og i den sunde madplan. En favorit i madpakken :-)
Hurra, det er sæson for spidskål, og jeg har straks kastet mig over en rød spidskålssalat med quinoa. Denne gang med min egen kruspersille fra mit nye højbed.
Min salat med rød spidskål er hurtigt blevet en favorit i min madpakke. Jeg elsker at hælde mit salatbjerg ud på en tallerken til frokost, for ja, hvis jeg skal nå at sætte 100 g kål til livs, så gælder det bare om at komme i gang. Og quinoa er genial i kålsalater – den bidrager med blødhed, den mætter, og den er god til at holde på dressingen.
Rød spidskålssalat med quinoa
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet 25 minuttermin
Giv de første stjerner!
En flot, farvestrålende og nem salat, der både er god som tilbehør og som madpakke.
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Rød spidskålssalat – forslag til variationer
Når jeg elsker salat, er det ikke kun fordi, det smager godt. Sådan en rød spidskålssalat kan også noget med både øjne og mave:
Rød spidskål ligger i bunden af madpyramiden som noget af det, du endelig skal spise meget af. Fordi: Du får godt med fibre uden for mange kalorier. Du får vitamin K og C, flere af B-vitaminerne og kalium. Og, tilføjer jeg: Du får det smukkeste syn på tallerknen. Alternativ: Du kan selvfølgelig også bruge hvid spidskål. Eller rødkål, som du bare skal massere med lidt olie først.
Quinoaen er proteintilskuddet, der gør, at maven er glad og mæt lidt længere. Alternativ: Du kan også bruge edamamebønner i salaten. Også smukt!
Avocadoen er det sunde fedt, der også mætter. Alternativ: Hvis du ikke har avocado, kan du fx servere salaten med et smilende æg eller en hummus ved siden af.
Blåbærrene er et vitamin- og mineraltilskud i den smukkeste form og smag. Alternativ: Vælg andre bær, fx hindbær – eller en stenfrugt i tern.
Og salaten er bundet sammen af min evige dressing-favorit, olie-eddike-dressingen. Alternativ: Du kan også lave en hurtig dressing af 1 spsk god eddike, 3 spsk god olie, lidt salt og en smule dijonsennep.
Portionen her er min frokost ganget med 4. Så det er en god stor portion, hvis den går som tilbehør til aftensmaden. (Hjemme hos os bliver den spist alligevel … og spidskål er absolut ikke det værste, du kan spise dig mæt i).
Salat til flere dage – sådan
Vil du også gerne have salat med i madpakken, men orker du ikke at stå der med alle ingredienser på køkkenbordet om morgenen? Så er tricket: Forbered til flere dage om aftenen, fx når du alligevel laver aftensmad.
Kog en hel pose quinoa ad gangen, frys ned i bakker, og behold en af dem i køleskabet til de næste dage. Du kan også koge to poser på en gang – stor portion! – og få en blanding af quinoa i flere farver.
Snit kål til et par dage ad gangen. For at holde den frisk, kan du enten vende den i lidt lime/citronsaft eller massere med lidt olivenolie. Opbevar i et tætsluttende beholder i køleskabet.
Skyl persillen, pak den ind i et rent, fugtigt viskestykke, og opbevar den i køleskabet.
Lav en stor portion olie-eddikedressing ad gangen. Den holder sig nærmest uendeligt i køleskabet, og den er virkelig et hit, når du vil have en hurtig salat til din aftensmad. Jeg tager den med til madpakken i små flasker fra Sistema.
Tip: Snit kålen fint. Med et mandolinjern
Jeg har anskaffet et lille håndholdt mandolinjern, som har fulgt mig i sommer – med i sommerhus – og det har virkelig gjort gavn. Tit orker jeg ikke at snitte kålen så fint, som jeg helst vil ha’ den, og det ordner mandolinjernet. Det er også det, jeg har brugt til billederne her.
Trænger til nye opskrifter og ser lige din ?
Skønt – velkommen til! Håber du finder noget, du kan bruge 🙂 kh Bodil