Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Vil du skrue ned for kødet, men skal der alligevel deller på menuen? Så prøv en spaghetti med vegetariske boller og tomatsauce!

Opskriften på spaghetti med vegetariske boller og tomatsauce kom til mig i et anfald af ‘back to basics’ og en hyldest til den gode simple tomatsauce. Det er ufattelig nemt at lave en tomatssauce, der virkelig smager af mere, og hvorfor ikke gå all in med spaghetti og noget, der næsten ligner kødboller?
Så kan du jo overveje, hvem du vil invitere til en lille Lady-og-Vagabonden-date …
Og hvis du ikke er fan af traditionel hvid pasta, skifter du selvfølgelig bare til enten fuldkornspasta eller en proteinpasta af bønner, soyabønner, kikærter. Eller hvad du kan finde. Tomatsaucen skal nok få det hele til at glide glad ned.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Selvom jeg holder tilbage med kødet, bliver jeg nok aldrig fan af vegansk hakkekød. Måske fordi jeg ikke savner hakkekød, og jeg har ikke små børn, der efterlyser frikadeller. Meeeen – der er nu noget over konceptet spaghetti, boller og tomatsovs. Så nu overgav jeg mig alligevel. Til en vegetarbolle med quinoa, spaghetti og tomatsovs.
Quinoa smager ikke af så meget i sig selv, så der skal umami og krydderier til. Derfor fik mine deller både parmesan, hvidløg og basilikum.
Jeg eksperimenterer også lidt med alternativer til traditionelt hvidt mel, når farsen skal bindes sammen. Denne gang blev det kikærtemel – glutenfrit, ligetil og med god klistereffekt 😉 Men du kan sagten bruge almindeligt mel også.
Så steg vegetarbollerne i ovnen i stedet for på panden. Hele portionen bliver klar på én gang – på én plade. Der bliver mindre opvask og rengøring. Bollerne bliver flot runde. Og du kan lave tomatsaucen i stedet for at stå og vende frikadeller.
Men du kan også sagtens stege bollerne på panden i olivenolie, hvis du foretrækker det.
Hvis du er til den intense smag af Italien, har jeg et par andre personlige favoritter, du kan tjekke.



Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)