Spaghetti med vegetariske boller og tomatsovs

Vil du skrue ned for kødet, men skal der alligevel deller på menuen? Så prøv en spaghetti med vegetariske boller og tomatsauce!

Opskriften på spaghetti med vegetariske boller og tomatsauce kom til mig i et anfald af ‘back to basics’ og en hyldest til den gode simple tomatsauce. Det er ufattelig nemt at lave en tomatssauce, der virkelig smager af mere, og hvorfor ikke gå all in med spaghetti og noget, der næsten ligner kødboller?

Så kan du jo overveje, hvem du vil invitere til en lille Lady-og-Vagabonden-date …

Og hvis du ikke er fan af traditionel hvid pasta, skifter du selvfølgelig bare til enten fuldkornspasta eller en proteinpasta af bønner, soyabønner, kikærter. Eller hvad du kan finde. Tomatsaucen skal nok få det hele til at glide glad ned.

Spaghetti med vegetariske boller og tomatsovs

Spaghetti med vegetariske boller og tomatsovs

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet 45 minutter
Giv de første stjerner!
Pasta med tomatsovs og vegetariske boller er mit take på en god italiensk klassiker. Frisk basilikum og parmesan gør hele forskellen – det smager skønt!
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til de vegetariske boller skal du bruge:

  • 2 dl quinoa (evt. blandede farver)
  • 3 dl vand
  • salt (til quinoa)
  • 2 æg
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • 20 g parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 2 forårsløg
  • 5 spsk kikærtemel (eller alm. hvedemel)

Tomatsovs med basilikum

  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 dl tomatpassata
  • frisk basilikum (efter smag)
  • salt og friskkværnet peber
  • chiliflager eller cayenne (valgfrit)
  • ½ tsk sukker (valgfrit)

Tilbehør fx:

  • Pasta (75-100 g tør pasta pr. person)
  • Fintrevet parmesanost til servering
  • Frisk basilikum til pynt

Sådan gør du: 

Sådan laver du de vegetariske boller:

  • Hvis du ikke har kogt quinoa på lager: Kog quinoa i letsaltet vand i 13 minutter. Køl af.
  • Riv parmesanen, pres hvidløget, snit forårsløg i tynde skiver, og hak basilkum. Når quinoaen er klar: Bland alle ingredienserne til farsen i en god stor skål.
  • Gør en bageplade klar, og tænd ovnen på 180 grader varmluft. Form farsen med en ske til runde vegetariske boller – der bliver ca. 12 stk.
  • Bag dem i ca. 20 minutter. Imens kan du lave saucen og koge pasta.

Sådan laver du tomatsaucen:

  • Pil rødløg og hvidløg. Hak rødløg groft, og pres hvidløg. Sauter dem i olivenolie ved mellemvarme, til de er klare og bløde.
  • Pil bladene af basilikumstilkene. Tilsæt tomatpassata og basilikum i gryden, varm saucen godt igennem og smag til med salt, peber og evt. lidt chili eller cayennepeber. Rødvin, hvis du har, og du synes.
  • Hvis sovsen skal være helt jævn, kan du give den en tur med stavblenderen (pas på, det kan sprøjte!)

Muttis tips

De vegetariske boller kan fryses. De er også gode i en frokostbowl og nemme at ta’ med enkeltvis til en rest salat. Måske også en ide?
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Quinoadeller med spaghetti og tomatsovs

Vegetariske boller med smag af Italien

Selvom jeg holder tilbage med kødet, bliver jeg nok aldrig fan af vegansk hakkekød. Måske fordi jeg ikke savner hakkekød, og jeg har ikke små børn, der efterlyser frikadeller. Meeeen – der er nu noget over konceptet spaghetti, boller og tomatsovs. Så nu overgav jeg mig alligevel. Til en vegetarbolle med quinoa, spaghetti og tomatsovs.

Quinoa smager ikke  af så meget i sig selv, så der skal umami og krydderier til. Derfor fik mine deller både parmesan, hvidløg og basilikum.

Jeg eksperimenterer også lidt med alternativer til traditionelt hvidt mel, når farsen skal bindes sammen. Denne gang blev det kikærtemel – glutenfrit, ligetil og med god klistereffekt 😉 Men du kan sagten bruge almindeligt mel også.

Gider du ikke opvasken?

Så steg vegetarbollerne i ovnen i stedet for på panden. Hele portionen bliver klar på én gang – på én plade. Der bliver mindre opvask og rengøring. Bollerne bliver flot runde. Og du kan lave tomatsaucen i stedet for at stå og vende frikadeller.

Men du kan også sagtens stege bollerne på panden i olivenolie, hvis du foretrækker det.

Andre italienske vegetariske klassikere?

Hvis du er til den intense smag af Italien, har jeg et par andre personlige favoritter, du kan tjekke.

Vegetarisk minestrone
En lidt grønnere version af den klassiske italienske minestrone. Portionen er nok nærmest til 6 personer, så er I kun 4, bliver der en dejlig rest til senere på ugen.
Gå til opskrift
Vegetarisk minestrone med miso
Hasselback aubergine parmigiana
Blød aubergine, smeltet mozzarella og intens tomatsauce – her får du den klassiske aubergine parmigiana i en ekstra smuk udgave.
Gå til opskrift
Hasselback aubergine parmigiana - aubergine opskrifter
Aubergine caponata
En siciliansk grønsagsret, der smager vidunderligt med et stykke focaccia. Brug den som tilbehør til 4 – eller som selvstændig ret til 2 personer.
Gå til opskrift
Aubergine caponata – italiensk grønsagsret
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. Hej Mutti:)
    Jeg fik 56 dunser ud af en dobbel portion; jeg tænker de også kan erstatte falaflen i pitabrødet.. 😀
    Også tilsatte jeg iøvrigt revet skal og saft fra en ½ citron – jeg synes, det piftede den lidt “satte smag” op;)
    Og jeg brugte polenta til at samle ingredienserne i stedet for mel.
    Jeg var godtnok lidt skeptisk overfor at bage fremfor at stege; tænkte dunserne blev for tørre. Men her sidder jeg og rækker ud efter den ene “dunse snack” efter den anden, fordi familien ikke kan samles;)

    Tak for inspiration – hilsen Ulla.

    • Hej Ulla, du er for vild! 56 stk! Men hvor er det herligt at høre dine justeringer – særligt citronskallen vil jeg da teste. Og sjovt nok står de også på min madplan, for jeg trænger til nogle gode snacks, jeg kan hive op af fryseren 🙂
      Tak for at skrive. Kh Bodil