Følg med her:
Auberginer i ovn med alle tiders tahindressing
Ovnbagte auberginer er svaret på rigtig mange spørgsmål. Hvilken ret kan jeg hurtigt lave med mine auberginer? Hvilken fantastisk forret kan jeg lave med auberginer? Hvordan smager auberginer bare allerbedst? Hvordan skal jeg lave auberginer som tilbehør? Hvordan får jeg møre auberginer, uden at drukne dem i olie? Fortsæt selv …
Opskriften kan faktisk også svare på: Hvordan bliver mine auberginer helt møre (men ikke vandede) i min ratatouille? Så skal du bare springe tahindressingen over.
Så allerførst:
Det her er umiddelbart en forret. Men ovnbagte auberginer er også en genvej til mange andre fantastiske retter. Se nedenfor.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
Til de ovnbagte auberginer skal du bruge:
- 2 auberginer
- olivenolie
- salt
Til tahindressingen skal du bruge:
- 1 dl tahin
- 1 fed hvidløg
- 1 citron saften (smag til)
- koldt vand
- evt. salt (smag til)
Til servering skal du også bruge:
- 1 håndfuld bredbladet persille
- ½ granatæble
- et stykke brød til hver
Sådan gør du:
Sådan laver du de ovnbagte auberginer:
- Skær auberginerne i kvarte på langs. Lad stilken sidde – den pynter 🙂 Men den skal ikke spises.
- Læg auberginerne på bagepapir på en bageplade. Pensl dem (rundhåndet) med olivenolie, og drys med lidt salt.
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft, og sæt auberginerne ind. Giv dem ca. 30 minutter, til de er gyldne. OBS! Hvis du sætter i varm ovn, skal de have kortere tid!
Sådan laver du tahindressingen:
- Brug en skål og et piskeris. Bland tahin, presset hvidløg, citronsaft og lidt salt med ½ dl koldt vand. Pisk sammen – først bliver massen meget fast. Tilsæt så mere koldt vand, lidt ad gangen, til du har den konsistens, du ønsker. Smag til med citronsaft og salt.
Server …
- Pil granatæblekernerne.
- Anret 2 kvarte auberginer til hver. Pynt med persille, tahindressing og granatæble. Server ekstra tahindressing ved siden af – og godt brød.
Ovnbagte auberginer er genvejen til … alt
Hvis du elsker auberginer, kan du aldrig lave for mange auberginer i ovnen. Opskriften lyder på to auberginer, men du kan roligt lave ovnen fuld. For de ovnbagte auberginer kan bruges til så ufatteligt mange andre ting også. En gryderet, en ratatouille, en pizza, en pie, en ret, der savner grønt tilbehør – eller bare en lækkersult.
Du kan også trylle dem om til en hovedret ved at servere med godt brød og en fyldig salat. Hummus er også en god, mættende følgesvend.
Hvis du ikke bruger dem allesammen med det samme, så læg resten i fryseren. For hvem bliver ikke glad for at finde en boks med auberginer i fryseren? Jeg gør i hvert fald. Så er der hurtigt tryllestøv til min aftensmad, også når jeg ikke rigtig gider at stå i køkkenet først.
Auberginer i ovn på andre måder …
Jeg har også et par andre gode retter med ovnbagte auberginer. Måske noget for dig?
Fyldte auberginer med svampe – en ægte livret
Auberginer i ovn med chermoula – med smag af mellemøsten
Andre aubergine opskrifter?
I mit vegetariske køkken er der nærmest ingen grænser for, hvad jeg kan finde på at bruge auberginer til. En bagt salat, en italiensk parmigiana eller caponata, en pizza, en sandwich, en hummus … Du kan finde hele arsenalet af aubergine opskrifter her.
Brød til …
Brødet på billedet var supergodt tilbehør også. Det er marokkanske pandebrød. De kræver dog lidt planlægning. Dejen skal helst hæve mindst 12 timer, men når den er klar, går det hurtigt. Brødene er bagt på panden – uden ovn.