Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Jeg elsker aubergine! Så aubergine opskrifter har jeg mange af.

Hvis du kigger mine opskrifter igennem, kan du falde over auberginen ganske ofte. For jeg synes, aubergine er en fantastisk ingrediens i min aftensmad. I forretter og dip, på grillen, i ovnen, i gryderetter – aubergine giver umami til mange vegetarretter og tilbehør. Og her har jeg samlet alle mine favoritter.

Jeg ved godt, det ikke er alle, der elsker aubergine, men jeg kan jo håbe, du er en af mine forbundsfæller – når du er havnet på denne side med aubergine opskrifter.

Og så håber jeg selvfølgelig, du finder en opskrift, du har lyst til at prøve.

Velbekomme!

Hvad er da det gode ved aubergine?

Det gode – det særlige – ved auberginen er flere ting:

  • Konsistensen. Den elsker jeg. Når auberginen er ordentligt tilberedt, er den blød som – ja, som hvad, ikke smør, men virkelig mør. Og det kan man så enten nyde i al sin enkelhed i en gryderet eller en cremet dip – eller man kan kombinere det med en stegeskorpe (også på grill), der også fremhæver næste punkt:
  • Smagen! Aubergine er en af de vegetariske ingredienser, der har en dyb umami-smag, og den kommer særligt frem, når man steger i (rigelig) olivenolie. Nogle gange kan auberginen dog også have en bitter smag, og den kan du fjerne, ved at salte auberginen, før du bruger den. Skær den op, lad den trække med salt 15-30 minutter, og skyl eller vrid væden fra. Saltet trækker bitterstofferne ud.
  • Anvendeligheden. Aubergine er sådan en alsidig grønsag (og faktisk slet ikke en grønsag, men en frugt), der kan indgå i alt muligt. Alene bare grillet og med en god cremet dip – i gryderetter, ovnretter, forretter, hovedretter, dips, pizza, pastaretter, vegetardeller – listen er helt uendelig.

Og ja, aubergine elsker olie. Heldigvis er olie ikke kun et minus – fedtstoffer skal der til, og i stedet for at lade den sejle i olie, kan du pensle den, inden du steger eller bager. Så er der lidt bedre styr på mængderne.

Nå, det var en lang kærlighedserklæring til auberginen. Du kan jo også bare kaste dig over opskrifterne :-)